Αυστρία: Υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά

Αυστρία: Υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά

Το Κόμμα των Ελευθέρων βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση - Προηγείται το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

Αυστρία: Υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρα, «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων το ακροδεξιό κόμμα ήταν στην πρώτη θέση, σε αυτή την μέτρηση πρώτο έρχεται το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν - το οποίο ήταν και ο νικητής των τελευταίων αυστριακών βουλευτικών εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου - με ποσοστό 25% έως 27%.

Το Κόμμα των Ελευθέρων συγκεντρώνει ποσοστό 23%  - 25%, τρίτο έρχεται το συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 21% - 23%, ενώ ακολουθούν τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Πράσινοι με 13% - 15% και το ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) με 7% - 9%.

Κλείσιμο
Σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «΄Εστεραιχ», ποσοστό 77% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με το έργο της αυστριακής κυβέρνησης του «μεγάλου συνασπισμού» Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος, το 46% εμφανίζεται λιγότερο ικανοποιημένο και το 31% ουδόλως ικανοποιημένο.  

Στην ίδια δημοσκόπηση και στο ερώτημα της υποθετικής απευθείας εκλογής του Αυστριακού καγκελάριου ένα ποσοστό 65% επιλέγει το νυν καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν και ένα 35% το νυν αντικαγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Σε περίπτωση επιλογής μεταξύ του κ. Φάιμαν και του αρχηγού των Ελευθέρων, Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό, 69% έναντι 31%.

Ενδεικτική των έως τώρα δημοσκοπήσεων που έφερε την αυστριακή ακροδεξιά  να έχει προβάδισμα, ήταν εκείνη που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Προφίλ» και εμφάνιζε το Κόμμα των Ελευθέρων να προηγείται με ένα πρωτοφανές ποσοστό 29%, κατά τέσσερις μονάδες από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 25% και κατά δέκα μονάδες από το συντηρητικό Λαϊκό με 19%, ενώ ακολουθούσαν οι Πράσινοι με 13%, ΝΕΟΣ -Νέα Αυστρία με 10% και η Ομάδα Στρόναχ με 2%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης