Αλβανία: Καταδικάζει τη βία και τα εγκλήματα του ISIS στο Ιράκ

Αλβανία: Καταδικάζει τη βία και τα εγκλήματα του ISIS στο Ιράκ

Παρόλο που μερικές δεκάδες νεαρών Αλβανών μουσουλμάνων συμμετέχουν στο πλευρό των δυνάμεων του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία

Αλβανία: Καταδικάζει τη βία και τα εγκλήματα του ISIS στο Ιράκ
Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας, που αποτελείται από εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Κοινότητας, της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, της Καθολικής Εκκλησίας, των Ευαγγελιστών και των Μπεκτασί, μέσω ανακοίνωσης, καταδικάζει «τη βία και τα εγκλήματα των τρομοκρατών του ISIS στο Ιράκ».

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ιδίως την εγκληματική και βάναυση καταδίωξη του ντόπιου χριστιανικού πληθυσμού, ακόμα και των ίδιων των μουσουλμάνων και των άλλων μειονοτήτων από τους τρομοκράτες. Καταδικάζουμε έντονα τέτοιες εγκληματικές πράξεις που δεν έχουν τίποτα το κοινό με τις βασικές αρχές της πίστης μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές εκροές και η αναγκαστική έξωση των κατοίκων της Μοσούλης, εξαιτίας της πίστης τους.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι μερικές δεκάδες νεαρών Αλβανών -μουσουλμάνων-συμμετέχουν στο πλευρό των δυνάμεων του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, στο Κόσοβο, οι αρχές συνέλαβαν 40 άτομα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, ενώ αναζητούνται άλλοι 200, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης