Ιράκ: Βρετανικό C-130 ματαίωσε ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας σε παγιδευμένους πρόσφυγες

Ιράκ: Βρετανικό C-130 ματαίωσε ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας σε παγιδευμένους πρόσφυγες

Η Βρετανία έχει κάνει μέχρι στιγμή μόνο μία ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή αυτή, προμηθεύοντας τους εκτοπισμένους με 6.000 λίτρα νερού, συσκευές φιλτραρίσματος και 240 φανούς

Ιράκ: Βρετανικό C-130 ματαίωσε ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας σε παγιδευμένους πρόσφυγες
Την αποστολή παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί σε ένα βουνό, στο βόρειο Ιράκ, υποχρεώθηκε να ματαιώσει ένα βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τα δέματα που θα έριχνε από τον ουρανό να χτυπήσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από κάτω.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχολίασε: «Έρχονταν τόσο πολλοί άνθρωποι στο σημείο όπου πετούσε το αεροπλάνο που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να κάνουμε τη ρίψη επειδή θα θέταμε σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ έχουν εκδιώξει χιλιάδες μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι που κατέφυγαν στην άγονη οροσειρά Σίντζαρ, εν μέσω καύσωνα. Η Βρετανία έχει κάνει μέχρι στιγμή μόνο μία ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή αυτή, προμηθεύοντας τους εκτοπισμένους με 6.000 λίτρα νερού, συσκευές φιλτραρίσματος και 240 φανούς που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωπος της RAF διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ρίψεις ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προγραμματίζονται νέες αποστολές εντός των επόμενων 24 ωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης