Γάζα: Σενάρια για αποδοχή νέας εκεχειρίας από την Παλαιστινιακή Αρχή

Γάζα: Σενάρια για αποδοχή νέας εκεχειρίας από την Παλαιστινιακή Αρχή

Σύμφωνα με αναφορές διεθνών δικτύων έπειτα από τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο αποδέχθηκε νέα 72ωρη κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Γάζα: Σενάρια για αποδοχή νέας εκεχειρίας από την Παλαιστινιακή Αρχή
Λίγες ώρες από τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, πως η στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αν η Χαμάς δε σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες, υπάρχουν αναφορές για συμφωνία νέας εκεχειρίας από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Όπως αναφέρουν το Associated Press και Al Arabiya, η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο αποδέχθηκε 72ωρη κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

Κλείσιμο
Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της Χαμάς φρόντισε να εμφανιστεί πιο συγκρατημένος δηλώνοντας: «Υπάρχει μία πρόταση για μία νέα 72ωρη κατάπαυση του πυρός που θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Εξετάζουμε αυτή την πρόταση».

Ο Σάμι Αμπού Ζούρι πρόσθεσε πως η απόφαση θα κριθεί από την «σοβαρότητα» της ισραηλινής κυβέρνησης σχετικά με τις απαιτήσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Παράλληλα, η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία πρόκειται, σύμφωνα με το πρακτορείο MENA, να παραμείνει στην Αίγυπτο για περαιτέρω συνομιλίες με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Στο μεταξύ, οι επιδρομές των ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας σήμερα Κυριακή σκόρπισαν το θάνατο σε τρεις Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων ένα παιδί 14 ετών και μία γυναίκα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης