Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ανέσυραν «διαμελισμένα παιδιά»

Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι
Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ανέσυραν «διαμελισμένα παιδιά». 

Στην Μαάντι, μια συνοικία την οποία ελέγχουν οι αντάρτες στο βορειοανατολικό τμήμα του Χαλεπιού, «τουλάχιστον 13 πολίτες, περιλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν η πολεμική αεροπορία προχώρησε στη ρίψη ενός βαρελιού με εκρηκτικά σε ένα ακίνητο», ανέφερε η ΜΚΟ. 

Παράλληλα, σε τομείς οι οποίοι τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Ο απολογισμός της επιδρομής στην Μαάντι ενδέχεται να επιδεινωθεί εξαιτίας του αριθμού των τραυματιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πολιτικών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη Συρία. 

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη συνοικία είδε ένα ακίνητο που είχε ισοπεδωθεί εντελώς, και μεγάλες ζημιές και συντρίμμια στην περιοχή γύρω από αυτό. 
Κλείσιμο

Εθελοντές της «πολιτικής άμυνας» στις συνοικίες τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες απομάκρυναν συντρίμμια βιαστικά με τα χέρια. Ανέσυραν τη σορό ενός άνδρα η οποία είχε θαφτεί εντελώς, ήταν καλυμμένη με άσπρη σκόνη και το κεφάλι αιμόφυρτο. 

Άλλοι εθελοντές έσκαβαν και απομάκρυναν σοβάδες και συντρίμμια, ενώ ένα πτώμα καλυμμένο με ένα κομμάτι πλαστικό, προφανώς ένα παιδί, μεταφερόταν με ένα φορείο. 

Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης η επιδρομή έγινε το πρωί, ενώ «οι άνθρωποι κοιμούνταν. . . ένας παππούς βγήκε σώος και ασφαλής, αλλά οι τρεις γιοι του, όλοι παντρεμένοι, και τα παιδιά τους, δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν μέχρι τώρα», είπε ένας κάτοικος εμφανώς ταραγμένος. 

«Ανασύραμε τέσσερα διαμελισμένα παιδιά αφού το ελικόπτερο έριξε το βαρέλι με τα εκρηκτικά», συνέχισε ο ίδιος, καταφερόμενος ταυτόχρονα εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Στα τέλη του Ιουλίου η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ανέφερε ότι ο αριθμός των περιοχών οι οποίες ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς και έχουν πληγεί από επιθέσεις με «βαρέλια εκρηκτικών» στο Χαλέπι έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους πέντε μήνες. Τα πλήγματα με αυτού του είδους τις βόμβες, οι οποίες συχνά περιέχουν θραύσματα, συνεχίζονται παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την 22η Φεβρουαρίου που καλούσε ειδικά να μην χρησιμοποιούνται αδιακρίτως τέτοια όπλα σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης