Γάζα: Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η Χαμάς

Γάζα: Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η Χαμάς

Δε συμφωνούν σε νέα εκεχειρία με το Ισραήλ τα στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της

Γάζα: Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η Χαμάς
Την ώρα που από τις σημερινές επιδρομές των ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας έχασαν τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς διαμηνύει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, τα μέλη της οργάνωσης δεν πρόκειται να κάνουν καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ, παρά τις προσπάθειες της Αιγύπτου για διαμεσολάβηση και νέα εκεχειρία για απόπειρες ειρήνευσης στην περιοχή.

«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε μία νέα εκεχειρία χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας. Δε θα κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να επιτύχουμε το στόχο μας. Αυτό θέλει ο λαός μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φάουζι Μπαρχούμ.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε πάνω από 30 θέσεις της Χαμάς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία τους, ενώ οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης εκτόξευσαν έξι ρουκέτες σε πόλεις του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. 

Στο μεταξύ, ο τραγικός απολογισμός από την μηνιαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού αγγίζει τος 1.922 νεκρούς Παλαιστινίους, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιά και τους 67 Ισραηλινούς.
Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνη να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύσουν τη ζωή των αμάχων, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για παράταση της εκεχειρίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μάλιστα, Τζον Έρνεστ, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην περιοχή και καταδίκασε την εκτόξευση νέων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης