Ολάντ: Περιμένω από την Γερμανία να βοηθήσει την ανάπτυξη

Ολάντ: Περιμένω από την Γερμανία να βοηθήσει την ανάπτυξη

Υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, είπε ο Γάλλος πρόεδρος

Ολάντ: Περιμένω από την Γερμανία να βοηθήσει την ανάπτυξη
Κίνδυνο εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρώπη «βλέπει» ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde».

Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη: στη Γαλλία, ο πληθωρισμός δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλός. Ενώ η χαμηλή ανάπτυξη έχει επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα, ο χαμηλός πληθωρισμός έχει επίσης αρνητικές συνέπειες, τόσο στα έσοδα όσο και στο χρέος».

Κλείσιμο
Υποστήριξε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο η οποία, όπως υποστήριξε, «έπεσε τις τελευταίες ημέρες, όμως, πολύ λίγο».

Μάλιστα τόνισε ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank «έχει συνείδηση του προβλήματος αυτού, όπως δείχνει η επιθυμία της για αύξηση των μισθών στη Γερμανία κατά 3%. Όσο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Ξέρω ότι το εξετάζει».

Επίσης ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι περιμένει από τη Γερμανία να βοηθήσει περισσότερο την ανάπτυξη, δηλώνοντας ότι «τα εμπορικά πλεονάσματά της και η οικονομική της κατάσταση της επιτρέπουν να επενδύει περισσότερο. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να παραχωρήσει η Γερμανία στη Γαλλία και την Ευρώπη».

Ανάλογες ανησυχίες, για την πορεία του πληθωρισμού, είχε εκφράσει και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός υποχωρούν σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης