Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αυξάνει ακόμα 30% τον κατώτατο μισθό

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αυξάνει ακόμα 30% τον κατώτατο μισθό

Ενώ ο πληθωρισμός έφτασε το 59% τον προηγούμενο μήνα και είναι μακράν ο υψηλότερος στον κόσμο

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αυξάνει ακόμα 30% τον κατώτατο μισθό
Η Βενεζουέλα θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους κατά 30% με ισχύ από τον Μάιο, μετά την άνοδο του πληθωρισμού – του υψηλότερου στον κόσμο – στο 59% τον προηγούμενο μήνα, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού αυτό το έτος φτάνει το 43%, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο σε διάγγελμα του σήμερα. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα εξετάσει και νέα αύξηση το τέταρτο τρίμηνο, πρόσθεσε.

Κλείσιμο
«Εάν χρειαστεί και νέα αύξηση, η εργατική τάξη μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα το κάνω», δήλωσε ο Maduro σε εκδήλωση με ηγέτες των εργατικών σωματείων στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας. «Είμαι ένας πρόεδρος εργάτης, αφοσιωμένος στην τάξη που εργάζεται και αγωνίζεται», υπογράμμισε. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 4,1% τον Μάρτιο καθώς η κυβέρνηση πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη υποτίμηση από την εισαγωγή των νομισματικών ελέγχων το 2003. Η κυβέρνηση επέτρεψε την υποχώρηση του νομίσματος κατά 88% σε μια νέα συναλλαγματική αγορά στην προσπάθεια της να αυξήσει την προσφορά για δολάρια.

Συνολικά 41 άτομα σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις κατά του πληθωρισμού και των ελλείψεων σε βασικά αγαθά τους τελευταίους δυόμισι μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης