Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μανουέλ Βαλς

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μανουέλ Βαλς

Μετά τη βαριά ήττα των σοσιαλιστών στις εκλογές ο Γάλλος πρόεδρος αντικατέστησε τον Ζαν Μαρκ Ερό με τον 51χρονο υπουργό Εσωτερικών

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μανουέλ Βαλς

Έπειτα από τη σκληρή ήττα των σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές που χαρακτηρίστηκαν «χαστούκι» από τον γαλλικό Τύπο, ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, αναγκάζεται σε ευρύτερο ανασχηματισμό, στον οποίο αναμένεται να αναφερθεί στην αποψινή ομιλία του.

Στο πλαίσιο αυτό, αντικατέστησε τον πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό με τον 51χρονο υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde.

Ενώ προσπαθεί να μη χρεωθεί την πλήρη αποτυχία του κόμματος στις εκλογές, ο Ολάντ καλείται να αντιμετωπίσει την ευρωφοβική λαίλαπα του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν, η οποία είδε να εκλέγονται τουλάχιστον δέκα δήμαρχοι και 12.000 δημοτικοί σύμβουλοι, λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές που πολλοί εκφράζουν φόβους ότι το ακροδεξιό κόμμα θα αναδειχθεί μία από τις πιο ισχυρές πολιτικές δυνάμεις.

Κλείσιμο

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η αντικατάσταση του Ερό, η πανίσχυρη Λε Πεν σχολίασε πως ο Βαλς είναι «ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

Μάλιστα, χαρακτήρισε την επιλογή του Ολάντ «επικοινωνιακή» και «περίεργη», προσθέτοντας ότι ο Βαλς είναι «άνθρωπος της επικοινωνίας» και πέραν αυτού τίποτα και συμπληρώνοντας ότι η απόφαση για την αντικατάσταση «αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες του Γάλλου προέδρου».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης