Αγγλοι, ο κακός δαίμονας της Γιουβέντους

Αγγλοι, ο κακός δαίμονας της Γιουβέντους

Η Τότεναμ πήρε 2-2 από την Γιουβέντους και ισχνό προβάδισμα πρόκρισης, θυμίζοντας την αρνητική παράδοση της Μεγάλης Κυρίας κόντρα σε Αγγλους

Αγγλοι, ο κακός δαίμονας της Γιουβέντους
Αν η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο πάρει την πρόκριση στον επαναληπτικό του Wembley, αυτό θα σημαίνει ότι η Γιούβε θα έχει αποκλειστεί για 6η σερί φορά από εκπρόσωπο της Αγγλίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ξεκίνημα έγινε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 όταν οι Ιταλοί μετά το 1-1 στο Old Trafford προηγήθηκαν 2-0 στο Τορίνο και έχασαν 2-3 και το 2005 μετά την ήττα με 2-1 στο Anfield, δεν κατάφεραν να λυγίσουν την Λίβερπουλ εντός και αποκλείστηκαν μετά το 0-0. To 2006 η Γιουβέντους έπεσε πάνω στην Αρσεναλ που έφτασε μέχρι τον τελικό και αποχαιρέτισε τη διοργάνωση με ήττα 2-0 στο Λονδίνο και 0-0 στο Τορίνο. Σειρά είχε η Τσέλσι που νίκησε 1-0 την Γιούβε στο Stamford Bridge και στη ρεβάνς πήρε 2-2.

Πιο πρόσφατος αποκλεισμός από εκπρόσωπο του Νησιού ήταν το 2010 από την Φούλαμ στο Europa League, όταν οι Τορινέζοι νίκησαν στο πρώτο ματς με 3-1 εντός και κατάφεραν να χάσουν με 4-1 αν και είχαν προηγηθεί στο Craven Cottage.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης