Ολυμπιακός-Χίμκι 92-75: Συνεχίζει να νικάει κι ας λείπει ο Σπανούλης!

Ολυμπιακός-Χίμκι 92-75: Συνεχίζει να νικάει κι ας λείπει ο Σπανούλης!

Με... φόρα από το Τελ Αβίβ και το σπουδαίο «διπλό» επί της Μακάμπι, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 4/4, κάνοντας... πλάκα στην μέχρι πρότινος αήττητη ομάδα του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός-Χίμκι 92-75: Συνεχίζει να νικάει κι ας λείπει ο Σπανούλης!
Ο Ολυμπιακός, παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ανάγκασε τη Χίμκι στην πρώτη της ήττα φέτος και με επιβλητικό τρόπο (92-75). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απίστευτα διαβασμένοι, συγκεντρωμένοι και παίζοντας σπουδαία άμυνα ήταν ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε πρώτος και αήττητος στη φετινή διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ καλύτερα και με ξεκάθαρο πλάνο να ακουμπά η μπάλα στους ψηλούς (Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης) προηγήθηλαν με 10-2 (4’). Στη συνέχεια ο Αλεξέι Σβεντ έβαλε τρία τρίποντα (τα δύο υπό πίεση) και έτσι οι Ρώσοι ισοφάρισαν στους 13 πόντους (8’), όμως ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρίσκοντας σκορ είτε παίζοντας με πλάτη είτε στον αιφνιδιασμό έστειλε την ομάδα του στο +7 (9’).
Κλείσιμο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπράιαν Ρόμπινσον δεν είχε αντίπαλο αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας έξυπνα είχε δώσει εντολή για pick ‘n’ roll κι έτσι η Χίμκι προηγήθηκε με 27-30 (13’). Σε εκείνο το σημείο ο Αμεριλανός σέντερ κάθισε στον πάγκο και  ταυτόχρονα ξεκίνησε ένα μικρό «ερυθρόλευκο» πάρτι στο παρκέ. Με τους Γιάνις Στρέλνιεκς, Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Αγραβάνη πρωταγωνιστές ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους σκορ 15-2 και μετέτρεψε το σκορ σε 42-32 (17’). Ο Παπαπέτρου παράλληλα είχε «κλειδώσει» τον Σβεντ ο οποίος είχε εκνευριστεί με τους συμπαίκτες του, στοιχείο το οποίο φυσικά και εξυπηρετούσε τους γηπεδούχους.



Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος, συγκεντρωμένος και με εκπληκτική μπασκετική διαύγεια. Οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν δρόμο προς το καλάθι αφού Μιλουτίνοφ το είχε σκεπάσει και οι άλλοι τέσσερις πίεζαν παραδειγματικά. Στην επίθεση ο Μπράιαν Ρόμπερτς έδωσε γρήγορο ρυθμό στοιχείο που χάρισε εύκολους πόντους σε Παπανικολάου και Πρίντεζη (65-47, 27’) και μάλιστα λίγο αργότερα ο Τζαμέλ ΜακΛιν μετά από επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 74-53 (29’).

Η Χίμκι έδειχνε να τα έχει χαμένα και με βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση προσπάθησε να μειώσει, αλλά φυσικά και δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά με συνέπεια στην άμυνα και σπουδαία δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ κατάφερε να διατηρήσει εύκολα τη διαφορά σε ασφαλές επίπεδο (87-67, 37’) κι έφτασε άνετα στη νίκη.



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε δίποντα (62%-44%), τρίποντα (35%-28%), στα ριμπάουντ (39-31) και στις ασίστ (17-12).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Πρίντεζης σε 22:52 είχε 15 πόντους (4/6δ., 0/1τρ., 7/8β.), 2 βολές, ένα κλέψιμο, ένα λάθος και μία ασίστ.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (21:18) είχε 17 πόντους, 2 ριμπάουντ και σπουδαία άμυνα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Στεφαν Μάρκοβιτς τελείωσε με 0/5 σουτ σε 29’ συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός σε ένα τρίλεπτο έτρεξε επιμέρους σκορ 15-2 και μετέτρεψε το 27-30 σε 42-32. Στη συνέχεια δεν απειλήθηκε καθόλου χάρη στην αγωνιστική συνέπεια των παικτών του.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Άντονι Γκιλ ο οποίος πήρε τα βήματα, πάτησε μακριά και κάρφωσε εντυπωσιακά για το 43-36.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τίποτα. Η Χίμκι το κακό δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 49-40, 74-59, 92-75.

Πηγή: gazzetta.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης