Κουπόνι για το… ταμείο!

Κουπόνι για το… ταμείο!

Το κουπόνι περιλαμβάνει τους δύο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και τους αντίστοιχους του Γιουρόπα Λιγκ και μπορεί να μας στείλει ταμείο αν μελετήσουμε τα στοιχεία τους.

Πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου
Χαλ – Μπρέντφορντ: Παιχνίδι για την Τσάμπιονσιπ στην Αγγλία με τη γηπεδούχο να έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα play offs για άνοδο στην πρέμιερ λιγκ και την Μπρέντφορντ να είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Τα νέα από την Αγγλία αναφέρουν πως οι δυο προπονητές μπορεί να κάνουν διάφορες δοκιμές. Η Χαλ είναι 18 βαθμούς μπροστά από την Μπρέντφορντ κι αυτό καταδεικνύει την μεταξύ τους διαφορά. Θα έχει, όμως, απουσίες βασικών παικτών, όπως των Μακίρχαν, Τζουντ και Μπέλαρντ. Είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς, με δυο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες και φέρνει over και σκοράρει. Η Μπρέντφορντ είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση, στα τελευταία επτά ματς έχει έξι νίκες και μία ισοπαλία. Κι αυτή είναι ομάδα του over, ενώ σκοράρει συνέχεια. Η λογική λέει ότι το ματς είναι over και αμφίσκορο.

Κλείσιμο
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο οι γηπεδούχοι φτάνουν για πρώτη φορά, ενώ η Ρεάλ παίζει για έκτη συνεχή φορά. Η Σίτι είναι αήττητη στα έξι τελευταία ματς, σε Αγγλία και Ευρώπη, έχοντας σημειώσει πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Μέχρι τώρα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έχασε μόλις μία, φορά στην έδρα της, από τη Γιουβέντους στη φάση των ομίλων. Θα παίξει κομπλέ, καθότι γυρίζουν οι Κομπανί, Σίλβα, Στέρλιγκ. Ο Αγουέρο είναι σε φουλ φόρμα, έφτασε τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα. Αδύνατο να μην σκοράρει η Σίτι που συνήθως φέρνει over. Η Ρεάλ Μαδρίτης από τη μεριά της προέρχεται από μεγάλη ανατροπή, κόντρα στην Ράγιο, από την οποία έχανε 2-0 και νίκησε 3-2, με δυο γκολ του Μπέιλ. Επανέρχεται ο Ρονάλντο, που προληπτικά δεν έπαιξε το περασμένο Σάββατο, μάλλον παίζει ο Μπενζεμά, που αποχώρησε με πρόβλημα. Οι Μαδριλένιοι έχασαν 2-0 από την Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία στον προηγούμενο γύρο και το ανέτρεψαν, 3-0 στη ρεβάνς. Κι αυτοί είναι στο over. Η λογική λέει ότι το ματς είναι over, αμφίσκορο και σκοράρουν Μπέιλ και Αγουέρο.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν: Ο δεύτερος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ατλέτικο φτάνει εκεί για τρίτη σερί σεζόν και η Μπάγερν για πέμπτη. Η Ατλέτικο τη φετινή σεζόν στην διοργάνωση έφερε έξι νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες. Στην έδρα της έχασε μόνο από τη Μπενφίκα και από τότε μετράει τέσσερις σερί νίκες στο «Βιθέντε Καλντερόν», η τελευταία, 2-1 επί της Μπαρτσελόνα. Είναι μακράν η πλέον σκληροτράχηλη ομάδα της Ευρώπης, η άμυνά της «δαγκώνει». Ωστόσο, είναι σοβαρό πλήγμα η απουσία λόγω τραυματισμού του Ουρουγουανού κεντρικού αμυντικού Ντιέγκο Γοδίν. Επανέρχεται ο Φερνάντο Τόρες από τιμωρία και θα παίξει στην επίθεση στο Γάλλο επιθετικό Αντουάν Γκριεζμάν, που είναι σε τρομερή κατάσταση. Δόγμα του προπονητή της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, «πρώτα το μηδέν στην άμυνα». 
Η Μπάγερν από τη μεριά της πάει να το πάρει φέτος. Είναι πλήρης ομάδας, είναι ήδη πρωταθλήτρια στη χώρα της. Στα πέντε από τα οκτώ τελευταία ματς δεν φορτσάρει, νικάει μεν, αλλά φέρνει under. Απουσιάζει ο Ρόμπεν στην επίθεση και ο Μπόατενγκ στην άμυνα, ενώ αμφίβολος είναι ο Κομάν, ο οποίος αν δεν παίξει, θα αντικατασταθεί από τον Γκέτσε. Σε τρομερή κατάσταση παρουσιάζεται, όμως, ο Βραζιλιάνος Ντόγκλας Κόστα. Η λογική λέει ότι το ματς είναι under και αμφίσκορο. Μπορούν να σκοράρουν Κόστα και Γκριεζμάν.

Λιλ – Άνζέ: Στο τελευταίο ματς της 34ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος η Λιλ, που τα δίνει όλα για τέσσερις νίκες μέχρι το τέλος,  μήπως και γίνει το «θαύμα» και  πάρει την 4η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, υποδέχεται την αδιάφορη Ανζέ. Η Λιλ είναι σε καταπληκτική φόρμα τον τελευταίο καιρό με πέντε σερί νίκες, πριν χάσει φυσιολογικά την προηγούμενη αγωνιστική, 2-1 από την πρωταθλήτρια Παρί στο Παρίσι. Έχει την καλύτερη εντός έδρας άμυνα με μόλις 11 γκολ παθητικό, ενώ η επίθεσή της πετάει φωτιές με 15 γκολ στα έξι τελευταία ματς! Η Ανζέ, επίσης είναι ανεβασμένη, έχει κι αυτή εννέα γκολ στο ενεργητικό της, στα πέντε τελευταία ματς. Κι ακόμα, στα εκτός έδρας ματς ή κερδίζει η χάνει, έχει φέρει μόλις δυο ισοπαλίες από την αρχή της σεζόν, επτά νίκες και οκτώ ήττες. Η λογική, συνεπώς, λέει ότι το ματς είναι over, αμφίσκορο και μία στις δυο κερδίζει.

Σαχτάρ – Σεβίλλη: Ημιτελικός του Γιουρόπα Λιγκ. Η Σαχτάρ είναι η μεγαλύτερη «απειλή εξ ανατολών» για τη Δύση τα τελευταία χρόνια και η Σεβίλλη προέρχεται από δυο σερί κατακτήσεις του τροπαίου στο Γιουρόπα και πάει σερί για την τρίτη. Δύσκολο ματς. Η Σαχτάρ έχασε το πρωτάθλημα από τη Δυναμό Κιέβου την περασμένη αγωνιστική, καθότι δεν μπόρεσε να νικήσει την Τσερνομόρετς στην Οδησσό, φέρνοντας 1-1. Στην Ευρώπη, όμως τα πήγε περίφημα, πέταξε έξω τη Σάλκε με το συνολικό 3-0, έξω την Άντερλεχτ με το συνολικό 4-1, έξω και τη Μπράγκα με 6-1! Βρήκε και αντικαταστάτη γκολτζή στη θέση του Βραζιλιάνου Αλεξ Τεξέιρα, στο πρόσωπο του Βραζιλιανοκροάτη Εντουάρντο, ο οποίος σκόραρε 15 φορές σε 34 ματς. 
Η Σεβίλλη από τη μεριά της ποντάρει στην γερή έδρα της και θα πάει για την ισοπαλία στην Ουκρανία. Στον προηγούμενο γύρο, πάντως, καρδιοχτύπησε, έχασε 2-1 στην έδρα της από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και προκρίθηκε στα πέναλτι. Τελευταία, ωστόσο, δεν τα πάει καλά, αλλά σκοράρει πάντα, ειδικά με το Γάλλο στράικερ Γκαμεϊρό, που έχει πετύχει 24 γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις. Η λογική λέει ότι το ματς είναι Under.

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ:  Το άλλο μεγάλο ματς στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με τις δυο ομάδες που θεωρούνται (μαζί με τη Σεβίλλη), ως φαβορί για το τρόπαιο. Η Βιγιαρεάλ δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, στα τρία τελευταία ματς έχει δυο εκτός έδρας ήττες από τη Ράγιο Βαγεκάνο και τη Ρεάλ και στο τελευταίο της ματς στην έδρα της, έφερε 0-0 με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στην Ευρώπη, όμως, πέταξε έξω τη Νάπολι με δυο νίκες και τη Λεβερκούζεν, ενώ εύκολα πέρασε κι από την Σπάρτα Πράγας. Ποντάρουν πολλά στον Κογκολέζο σέντερ φορ – «δυναμίτη» Σεντρίκ Μακαμπού, που έχει πετύχει εννέα γκολ στο φετινό Γιουρόπα. Η Λίβερπουλ από τη μεριά της, αφού πέτυχε την μεγαλύτερη ανατροπή της χρονιά με την Ντόρτμουντ, θεωρεί ότι μπορεί να το πάρει κιόλας. Τις τελευταίες 40 ημέρες πετάει φωτιές και σκοράρει κατά ριπάς. Μπορεί να λείπει - λόγω τραυματισμού - το «πουλέν» του Γερμανού προπονητή Κλοπ, ο Ορίγκι, αλλά ο αντικαταστάτης του, Ντάνιελ Στάριτζ είναι σε φουλ φόρμα, αφού έχει πετύχει έξι γκολ στα επτά τελευταία ματς. Απών θα είναι ο ογκώδης κεντρικός μπακ Σακό που πιάστηκε ντοπέ κι αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα. Η λογική λέει ότι σκοράρουν και οι δυο, κλείνει προς τον άσο και είναι over.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης