Κύπρος: Στη Βουλή εκ νέου το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις
Μια ημέρα πριν εκπνεύσει η διορία για την υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων - Σύμφωνα με την κυβέρνηση περιέχει αλλαγές βάσει των παρατηρήσεων των εκπροσώπων των κομμάτων
Η σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποιείται ύστερα από συνεννόηση του Προέδρου της Βουλής με τους αρχηγούς όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων.
Η συνεδρία πραγματοποιείται μία μόλις μέρα πριν εκπνεύσει η διορία της 5ης Μαρτίου για εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων. Η ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Περί της ρύθμισης θεμάτων αποκρατικοποίησης νόμου του 2014», αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης από το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.
Σε επιστολή του προς την Βουλή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία η Τρόικα θα αξιολογήσει την πρόοδο της Κύπρου στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων ενεργειών για την αποδέσμευση της τέταρτης δόσης και θα ετοιμάσει τα σχετικά έγγραφα που θα οδηγήσουν στην απαιτούμενη εξουσιοδότηση για αποδέσμευση του σχετικού ποσού.