Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών που εμφάνισε μετά τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων είναι 5. Επίσης, ένας άλλος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Από την αρχή της περιόδου 2017 και συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου που δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου μέχρι και σήμερα, έχουν διαγνωστεί 47 κρούσματα λοίμωξης.
Από τους 47 ανθρώπους που εκδήλωσαν τη λοίμωξη, οι 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση. Οι άλλοι 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Οι πέντε ασθενείς, που κατέληξαν, ήταν ηλικίας άνω των 70 χρόνων και είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπενθυμίζει την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια και επισημαίνει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου το επόμενο διάστημα.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.