Πειραιάς: Ναυτικός τραυματίστηκε θανάσιμα σε ρυμουλκό πλοίο

Πειραιάς: Ναυτικός τραυματίστηκε θανάσιμα σε ρυμουλκό πλοίο

Έπεσε από μεγάλο ύψος στη θάλασσα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του

Πειραιάς: Ναυτικός τραυματίστηκε θανάσιμα σε ρυμουλκό πλοίο
Υπέκυψε ο ναυτικός, που τραυματίστηκε το πρωί σοβαρά, όταν στη διάρκεια εργασιών σε ρυμουλκό πλοίο στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, χτύπησε και έπεσε στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί και την προανάκριση έχει αναλάβει το δεύτερο λιμενικό τμήμα Κερατσινίου, στο οποίο κατέθεσε ο πλοίαρχος του ρυμουλκού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ναυτικός ήταν Έλληνας ναύκληρος, ηλικίας περίπου 40 ετών, περισυνελέγη από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και μεταφέρθηκε στην Ακτή Ξαβερίου από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Οι γιατροί, παρά τις προσπάθειες δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

ΣΥΡΙΖΑ: Με ανθρώπινες ψυχές «μετράται» η παντελής απουσία προληπτικών μέτρων


Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για τον θάνατο του άτυχου ναυτικού εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για παντελής απουσία προληπτικών μέτρων.
Κλείσιμο

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «για μια ακόμη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο σταθμό ΔΕΗ της Μεγαλόπολης, έχουμε άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στον Πειραιά καθώς κατά τη διάρκεια εργασιών σε ρυμουλκό πλοίο στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, ναυτικός έπεσε από μεγάλο ύψος στη θάλασσα».

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, λέγοντας ότι, «με ανθρώπινες ψυχές "μετράται", δυστυχώς, η παντελής απουσία προληπτικών μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων που δεν οφείλεται απλώς σε αμέλεια της μνημονιακής συγκυβέρνησης αλλά κυρίως στην πολιτική της βούληση να εκχωρήσει τον έλεγχο για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων σε ιδιωτικές εταιρίες με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Η συγκυβέρνηση», υπογραμμίζει, «με την πολιτική της, είναι ο ηθικός αυτουργός για τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.  Η διασφάλιση και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τα οποία έχουν καταστρατηγηθεί  αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας και δέσμευση για την κυβέρνηση της αριστεράς».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης