Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Σε ύφεση η φωτιά σε Αρεόπολη και Γύθειο, καίει αγροτοδασικές εκτάσεις - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Αλμυρό Βόλου

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά
Πυρκαγιά ξέσπασε στις 22:00 το βράδυ στα Βλαχάτα στην περιοχή «Βρύση του Κοσμά» στην Κεφαλλονιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί, η φωτιά είναι δύσκολο να περιοριστεί. Ήδη στο μέτωπο δίνουν μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και μέλη της ΕΟΔ Λειβαθούς.

Δίπλα ακριβώς από την εστία της φωτιάς υπάρχουν αρκετές κατοικίες και τουριστικά καταλύματα. Η φωτιά καίει θάμνους και κάποιες ελιές σε παρακείμενα χωράφια, έχει προχωρήσει προς το Κανάλι και προς τη θάλασσα και οι πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη να μην περάσει το δρόμο και φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Κλείσιμο
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν πέντε οχήματα με 14 άτομα και αρκετοί εθελοντές της ΕΟΔ με δύο οχήματα.

Ωστόσο, συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μέτωπα που παραμένουν ενεργά σε Αρεόπολη και Γύθειο, ενώ η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Και οι δύο φωτιές καίνε αγροτοδασική έκταση χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και στα δύο σημεία.

Η φωτιά στην Αρεόπολη εκδηλώθηκε στην περιοχή Φραγκούλια και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήμτα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στο Γύθειο η φωτιά στη θέση Αιγές ξεκίνησε στις 6:20 το απόγευμα της Κυριακής και με τις φλόγες δίνουν μάχη 44 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Καλά είναι τα νέα από τη φωτιά στον Αλμυρό Μαγνησίας, στη θέση Κωφοί, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Κυριακής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης