Από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο ως την Τραπεζούντα με το ποδήλατο

Από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο ως την Τραπεζούντα με το ποδήλατο

Μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε δεκαπέντε μέρες, οι τρεις Θεσσαλονικείς πέτυχαν το στόχο τους

Από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο ως την Τραπεζούντα με το ποδήλατο
Στην Τραπεζούντα βρίσκονται πλέον οι τρεις Θεσσαλονικείς ποδηλάτες που έβαλαν ως στόχο να ξεκινήσουν από το Βέρμιο και να καταφέρουν να προσκυνήσουν στην Παναγία Σουμελά ανήμερα της Παναγίας.

Μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετροα ο 47χρονος Παντελής Τζερτζεβέλης, ο 41χρονος Βασίλης Γιοσμάς και ο 67χρονος Παναγιώτης Σωτηριάδης «με τη βοήθεια της Παναγίας», όπως λένε οι ίδιοι, έφτασαν στον τελικό προορισμό τους και την Παρασκευή 15 Αυγούστου θα προσκυνήσουν στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, εκπληρώνοντας τα δικά τους τάματα, αλλά και των άγνωστων ανθρώπων που τους σταματούσαν στο δρόμο και τους εμπιστεύονταν αφιερώματα. Επίσης, θα ανάψουν τα κεριά που πήραν από το μοναστήρι στο Βέρμιο.

Όπως δήλωσε ο Παντελής Τζερτζεβέλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής ήταν τα βουνά που έπρεπε να διασχίσουν στην Τουρκία, 200 χιλιόμετρα μετά την Κωνσταντινούπολη και μέχρι τη Σινώπη. «Η Παναγία μας βοήθησε, μας έδινε δύναμη να γυρίσουν τα πόδια μας. Ό,τι είχαμε και δεν είχαμε το δώσαμε», πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Ο ίδιος χαρακτήρισε υποδειγματική τη συμπεριφορά των Τούρκων, οι οποίοι όχι μόνο δεν δημιούργησαν προβλήματα, αντίθετα ποδηλατικές και φυσιολατρικές ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους Θεσσαλονικείς. Συνέβαλανα, μάλιστα, στην προβολή του εγχειρήματος στα τουρκικά ΜΜΕ και έτσι σε πολλές πόλεις κόσμος ερχόταν να τους προϋπαντήσει. «Έκανα φίλους καθ' οδόν από το πουθενά», σημείωσε ο κ. Τζερτζεβέλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης