«Στον αέρα» 20.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

«Στον αέρα» 20.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

Εμείς είμαστε το θύμα, λένε Έλληνες τουριστικοί πράκτορες, που συνεργάζονταν με τον πέμπτο μεγαλύτερο ρωσικό «tour operator» - «Δεν υπήρχε κανένα σημάδι» λέει η εν Ελλάδι εκπρόσωπος - Καθησυχαστικό το υπουργείο Τουρισμού

«Στον αέρα» 20.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα
Ένα ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η χθεσινή «βόμβα» που έπεσε στον κόσμο του τουρισμού. Η ανακοίνωση της πτώχευσης του πέμπτου μεγαλύτερου ρωσικού tour operator, «Labirint», έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ειδικά στην Ελλάδα, που μέχρι πρότινως ο Labirint είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα.

Αυτή την ώρα, κύριο μέλημα είναι η φροντίδα των Ρώσων τουριστών που έχουν «ξεμείνει» στην Ελλάδα -ένας αριθμός που αγγίζει τους 20.000-, αλλά και οι Ρώσοι πελάτες που είχαν κλείσει πακέτα με το συγκεκριμένο tour operator.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ παρακολουθούν «με πολλή προσοχή» τις εξελίξεις αναφορικά με τη διακοπή λειτουργίας του Labirint.

Όπως τονίζει το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, είναι σε στενή συνεργασία, μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, με τις ρωσικές αρχές και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου.

Αφού επισημαίνει πως υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών, διαβεβαιώνει πως από ελληνικής πλευράς «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η «μπάλα» της διακοπής των πτήσεων έχει πάρει και πολλούς μικρούς αξιόπιστους ρωσικούς tour operators, οι οποίοι είχαν αγοράσει θέσεις στις πτήσεις αυτές, και οι πελάτες τους έχουν μείνει στα ρωσικά αεροδρόμια χάνοντας τις διακοπές τους.

Μέχρι και χθες το βράδυ, η εταιρεία LeGrand που εκπροσωπεί το Labirint στην Ελλάδα εξυπηρετούσε αφίξεις. Όπως αναφέρει στο cretapost, η διευθύνουσα σύμβουλος της LeGrand, Φωτούλα Σαπουνάκη, δεν υπήρχε κανένα σημάδι για το «κανόνι» που βάρεσε το μεγάλο ρωσικό πρακτορείο.

«Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αυτή η είδηση. Εμείς την μάθαμε μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν είχαμε κανένα σημάδι και καμία ειδοποίηση. Μπορώ να σας πω ότι μέχρι και χθες το βράδυ εξυπηρετούσαμε αφίξεις της συγκεκριμένης εταιρείας» επισήμανε η κ. Σαπουνάκη.



Διαβάστε περισσότερα στο cretapost.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης