Ο Σκοτεινός Αγώνας

Ο Σκοτεινός Αγώνας

Η ελληνική έκδοση του βραβευμένου με τη διάκριση “Sports book of the Year” από την William Hill, The Secret Race, είναι πλέον διαθέσιμη από τις εκδόσεις Σπυρόπουλου.

Ο Σκοτεινός Αγώνας
Ένα βιβλίο - εξομολόγηση του Tyler Hamilton για τον σκοτεινό αγώνα για κυριαρχία στην επαγγελματική ποδηλασία. 

O Tyler Hamilton
Κλείσιμο
ήταν ένας από τους κορυφαίους και δηµοφιλέστερους ποδηλάτες, ένας σκληρός αντίπαλος µε ιδιαίτερη αντοχή στον πόνο. Η καριέρα του όµως, όπως και αυτή των συναθλητών του, ιδιαίτερα του Lance Armstrong, ήταν βασισµένη σε ψέµατα. Στα µέσα της δεκαετίας του ‘90, η εµφάνιση ενός ισχυρού αναβολικού (EPO) κατέστρεψε το άθληµα της ποδηλασίας.

Όπως αποκαλύφθηκε τελικά η ιστορία που είπε δεν είχε να κάνει μόνο με το ντόπινγκ. Είχε επίσης να κάνει με την εξουσία. Αφορούσε έναν συνηθισμένο άνθρωπο που δούλεψε για να φτάσει στην κορυφή ενός ασυνήθιστου κόσμου, που έμαθε να παίζει ένα κρυφό παιχνίδι στρατηγικής για να επιτύχει το μέγιστο των ανθρωπίνων επιδόσεων. Είχε να κάνει μ’ ένα διεφθαρμένο αλλά περιέργως ιπποτικό κόσμο. Μπορούσες να πάρεις οποιοδήποτε χημικό σκεύασμα υπάρχει στον πλανήτη για να πας γρηγορότερα αλλά, αν ο αντίπαλός σου έπεφτε από το ποδήλατο κατά τη διάρκεια του αγώνα, εσύ έπρεπε να τον περιμένεις. Πάνω απ’ όλα είχε να κάνει με την αφόρητη ένταση του να ζεις μια κρυφή ζωή.

Όπως αποκαλύφθηκε τελικά ο Hamilton μπορεί να ήταν το “καλό παιδί” αλλά είχε μια παράλληλη ζωή που θύμιζε αστυνομικό μυθιστόρημα. Κωδικά ονόματα, παράνομες τηλεφωνικές συσκευές, δεκάδες χιλιάδες δολάρια, πληρωμές σε μετρητά σ’ ένα διάσημο Ισπανό γιατρό κι ένας ιατρικός καταψύκτης, επονομαζόμενος “Σιβηρία”, για την αποθήκευση αίματος για χρήση στο Tour de France. Αργότερα, μια έρευνα της Ισπανικής αστυνομίας αποκάλυψε πως ο Hamilton δεν ήταν ο μόνος. Αρκετές δεκάδες άλλων κορυφαίων αθλητών εμπλέκονταν σε παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες. Παρά τις αποδείξεις ο Hamilton επέμενε πως ήταν αθώος. Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν από τις αρχές του αντί-ντόπινγκ. Ο Hamilton τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό και με συνοπτικές διαδικασίες έσβησε από τον ποδηλατικό χάρτη.

Ο Σκοτεινός Αγώνας είναι η βραβευµένη ιστορία στα άδυτα του Tour de France. Ένα ταξίδι στην καρδιά ενός κρυφού κόσµου και µίας θαρραλέας εξοµολόγησης ενός ανθρώπου αποφασισµένου να αποκαλύψει τη σκληρή αλήθεια της επαγγελµατικής ποδηλασίας.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στην τιμή των €16.90 και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία των εκδόσεων και σύντομα από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.thesecretrace.gr ή τηλεφωνικά στο 210 6712991

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης