Σε δημοπρασία προσχέδιο του «Rain's A-Gonna Fall» του Μπομπ Ντίλαν

Σε δημοπρασία προσχέδιο του «Rain's A-Gonna Fall» του Μπομπ Ντίλαν

Η τιμή πώλησής του εκτιμάται από 150.000 έως 200.000 λίρες

Σε δημοπρασία προσχέδιο του «Rain's A-Gonna Fall» του Μπομπ Ντίλαν
Στο σφυρί βγαίνει ένα πρωτότυπο προσχέδιο των στίχων του Μπομπ Ντίλαν για το τραγούδι του «A Hard Rain's A-Gonna Fall». Το έγγραφο θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο στις 29 Σεπτεμβρίου. Η τιμή πώλησής του εκτιμάται από 150.000-200.000 λίρες.

Κλείσιμο


«Τα σβησίματα και οι αναθεωρήσεις προσφέρουν μια μοναδική εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας πίσω από ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κόσμου, δεδομένου ότι αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή» αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του οίκου.

Το τραγούδι γράφτηκε το 1962,  σε ένα μικρό δωμάτιο στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε ο Ντίλαν.  Όταν το έγραψε, ήταν μόλις 21 ετών. Ο Ντίλαν δεν είχε σκοπό αρχικά να το μελωποιήσει. O Τοm Paxton, τραγουδιστής της folk, θυμάται την πρώτη φορά που είχε δει το προσχέδιο του τραγουδιού: «Τον ρώτησα: "Είναι τραγούδι;" και μου απάντησε: "Όχι, είναι ένα ποίημα". Και είπα: "Καλά, σε ένα τέτοιο έργο δεν θα βάλεις  μια μελωδία;"».

Το «A Hard Rain's A-Gonna Fall», έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Rolling Stone ως «το μεγαλύτερο τραγούδι διαμαρτυρίας από τον μεγαλύτερο διαμαρτυρόμενο τραγουδοποιό της εποχής του». Όσο γι'αυτό που προμηνύει το τραγούδι,  ο Ντίλαν έχει δώσει κατά καιρούς ο ίδιος ασυμβίβαστες απαντήσεις.

Έχει υποστηρίξει (και επίσης αρνηθεί) ότι γράφτηκε ως απάντηση στην κρίση της Κούβας, αλλά έχει από καιρό σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Κάρνεγκι Χολ, στις 22 Σεπτεμβρίου 1962, μερικές εβδομάδες πριν ξεσπάσει «η κρίση των πυραύλων» στην Κούβα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης