Η κουκίδα της Βικτωρίας

Η κουκίδα της Βικτωρίας

Ένα τραγούδι του Δημήτρη Μαραμή σε ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη περιλαμβάνει η νέα δισκογραφική δουλειά της Βικτωρίας Ταγκούλη

Η κουκίδα της Βικτωρίας
Μια πρώτη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της θα παρουσιάσει η Βικτωρία Ταγκούλη την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στο PassPort Κεραμεικός – Upstairs. Αυτή την εποχή προετοιμάζει το album της με τίτλο «Κουκίδα» με την συμβολή συνθετών όπως ο Σταύρος Σιόλας, ο Στάθης Δρογώσης, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Χρίστος Θεοδώρου, ο Δημήτρης Μαραμής, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και στιχουργών όπως ο Νίκος Μωραϊτης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Γελασάκης, ο Χρήστος Κανελλόπουλος. Στο album περιλαμβάνεται και ένα καινούργιο τραγούδι του Δημήτρη Μαραμή, ένα μελοποιημένο ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018, με την επιμέλεια της παραγωγής και των ενορχηστρώσεων να αναλαμβάνει ο Χρίστος Θεοδώρου, με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε άλλα τρία άλμπουμ στο παρελθόν.

Κλείσιμο


Στα live της, τα τραγούδια αυτά θα έχουν σημαντική παρουσία δίπλα σε τολμηρές επιλογές τραγουδιών που κινούνται από τον ηλεκτρισμό των Ξύλινων Σπαθιών και του David Bowie, τον πληγωμένο ερωτισμό της Piaf, τον καημό του Μητροπάνου και του Βαμβακάρη αλλά και επιλογές από τον σκοτεινό κόσμο του Nick Cave και της αιθέριας Kate Bush. 

Μαζί με την Βικτώρια Ταγκούλη θα είναι οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (ενορχήστρωση, πιάνο), Γιώτης Παρασκευαϊδης (ηλεκτρική κιθάρα), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Αντώνης Αρβανίτης (κοντραμπάσο), Βαγγέλης Παρασκευαϊδης (κρουστά, βιμπράφωνο). 

Στο διαδίκτυο βρήκα ένα βιογραφικό της σημείωμα που αξίζει να το παραθέσω εδώ καθώς δείχνει το ξεκίνημα και την διαδρομή της: «Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 2 χρονών τραγούδησε το πρώτο της τραγούδι σε ένα μπαλκόνι της οδού Κίου στην Κυψέλη. Είχε τόσο δυνατή φωνή που ακουγότανε μέχρι την πλατεία. Ηταν η πρώτη της παράσταση. Αυτό ήταν η αρχή!!! Στα δώδεκά της χρόνια ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές. Τώρα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και διπλωματούχος μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και πρώτο βραβείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Πασχάλη. Τον Ιούλιο του 2008 πρωταγωνίστησε στο μονόπρακτο μιούζικαλ Πρός Κατεδάφιση του Tenesse Williams σε μουσική Χρήστου Θεοδώρου, λιμπρέτο Διαμαντή Γκιζιώτη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, το οποίο παρουσιάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Art House Teater Club πάνω στις γραμμές του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόπεως. Το χειμώνα του 2007-8 συμμετείχε στην παράσταση Εγκλήματα κι Εγκλήματα του Α. Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη και πρωταγωνιστές το Μηνά Χατζησάββα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο θέατρο Προσκήνιο. Με την ομάδα Μουσικού Θεάτρου ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια performer στις παραστάσεις Όλοι μαύρα και ένα πιάνο (Θέατρο Χυτήριο, Θέατρο Χώρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 1999-2001), Sold out (Μουσική σκηνή Αθηναίς, 2001,2002), Αυτή η νύχτα μένει (2002), Κλασσική Συνταγή (2002-2004), Έπεσε ερωτάς (2003), Μπιμπερό (2004,2006), Η Συνομωσία των Λουκουμάδων (2003-2005), Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (2004), Χορικά 2005 (Μουσική σκηνή Αθηναις 2005, Θεατρο μικρής Επιδαύρου 2006, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2006), Δουλάρες (2006-2007). Η δισκογραφική της περιουσία περιλαμβάνει τις συμμετοχές Όλοι Μαύρα κι Ένα Πιάνο (Σείριος), Κλασσική Συνταγή (Red Records), Οπωσδήποτε Παράθυρο (Heaven), Transformations του Κωνσταντίνου Βήτα (Σείριος), Ένα Τσιγάρο Δρόμος (lyra), Βεραμάν του Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ (Lengend), Δεν Ξέρω Παρά να Τραγουδώ-19 Συνθέτες Μελοποιούν Παλαμά (2005), Δισκογραφική παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πεθαίνοντας στην Αθηνά - Μουσική Σταμάτη Κραουνάκη για την ομώνυμη ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου, Πόσο σ’αγαπώ του Σταμάτη Κραουνάκη (Λυχνία). Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο (Α) σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης