Σαρακοστιανές βόλτες

Σαρακοστιανές βόλτες

Ταβερνάκια με θαλασσινά για οικογένειες

Σαρακοστιανές βόλτες
Την Καθαρά Δευτέρα η μικρή μας κόρη, που δεν μιλάει ακόμα πολύ καθαρά, αλλά έχει αναλάβει και το ρόλο του εμψυχωτή της οικογένειας, μας είπε «Καλή Ζαχαρωτή» και καθώς είδε ότι ανταποκριθήκαμε με πολλά γέλια στην ευχή της, προσέθεσε «Και καλή καραμέλα!». Μπερδεύτηκε ακόμα περισσότερο βλέποντάς μας να φτιάχνουμε τη ζυμωτή Κυρά Σαρακοστή, καθώς αναρωτιόταν γιατί δεν βάλαμε ζάχαρη!

Η νηστεία -για οποιοδήποτε λόγο νηστεύει ο καθένας- είναι μια καλή άσκηση εγκράτειας και αυτοπειθαρχίας, αλλά η χορτοφαγία-ωμοφαγία είναι και μια καλή ευκαιρία να αποτοξινωθούμε, να φάμε πιο υγιεινά και να συμβάλουμε στην… αποκατάσταση της ισορροπίας της φύσης απέχοντας από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος που επιβάλλει ο αστικός τρόπος ζωής.

Κλείσιμο
Αναρωτηθήκαμε πολλές φορές αν πρέπει να κάνουμε τα παιδιά μέτοχους σε αυτή τη διαδικασία, που εμείς ακολουθούμε. Βρήκαμε ένα πολύ ωραίο βιβλίο με τίτλο «Παίζω, Νηστεύω, Μαγειρεύω» της Ιωάννας Σκαρλάτου, το οποίο έχει κάποια διασκεδαστικά παιχνίδια και συνταγές μαγειρικής νηστίσιμων φαγητών και γλυκών.

Αυτό που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε εμείς για την ενίσχυση της εγκράτειας και της αυτοπειθαρχίας των παιδιών μας είναι η στέρηση των γλυκών και πάσης φύσης ανθυγιεινών ζαχαρούχων προϊόντων, το οποίο σίγουρα μόνο καλό μπορεί να κάνει. Τα προηγούμενα χρόνια, το τσαντάκι με τα μικρούλικα σοκολατένια αυγά που τόσο λαχταρούσαν, λειτούργησε και ως κίνητρο να μείνουν ξύπνιες μέχρι την Ανάσταση!

Παράλληλα, όμως, έχουμε καθιερώσει και σαρακοστιανές εξόδους για θαλασσινά, που είναι αφορμή για ωραίες βόλτες (άλλο που δεν θέλουμε!), οι οποίες μας προετοιμάζουν για το καλοκαίρι. Βέβαια, φέτος που το Πάσχα είναι τόσο νωρίς, να δω πώς θα συγκρατήσουμε τα βλαστάρια μας να μην πέσουν στη θάλασσα από τον Απρίλιο!

Παρακάτω θα βρείτε ωραία ταβερνάκια με θαλασσινά που μπορείτε να πάτε με παιδιά, καθώς έχουν αυλή ή χώρο για παιχνίδι (εννοείται ότι όλα αυτά τα σαββατοκύριακα, ειδικά αν είναι να πάτε με μεγάλη παρέα θέλουν κράτηση, αλλιώς την πατήσατε!):

  • Λιμανάκι-Ουζερί του Γιώργου στο Κερατσίνι: Πανέμορφη τοποθεσία πάνω σε ένα κανάλι με πάπιες. Λίγο πιο κάτω έχει μια παιδική χαρά. Αυτοκίνητα περνούν σπάνια και οι οδηγοί είναι πολύ προσεκτικοί. Όσο για το φαγητό; Εγγύηση. Το μόνο δύσκολο είναι να βρείτε το μαγαζί, ακόμα κι αν πάτε πολλές φορές! Στον μώλο της ΔΕΗ, κάτω από το φουγάρο στο Κερατσίνι.
  • Γιαγιά Ελισάβετ: Η γνωστή Πόντια γιαγιά έχει τα καλύτερα μύδια. Έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση στην ίδια γειτονιά, εξαιτίας της ανάπλασης του παλιού Ιπποδρόμου στο υπέροχο και αγαπητό σε όλους μας Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Ξενοφώντος 179, Τζιτζιφιές-Καλλιθέα.
  • Πεζούλας: Με όμορφη αυλή και πολύ ωραία πιάτα. Τέλεια ιδέα και τα δύο προηγούμενα για μετά τη βόλτα σας στο Πάρκο Νιάρχος. Πεισίστρατου 11, Τζιτζιφιές-Καλλιθέα
  • Τράτα: Ψαροταβέρνα στην πλατεία Καισαριανής. Για μετά τη βόλτα σας στον Υμηττό ίσως; Πλ. Αναγεννήσεως 7, Καισαριανή.
  • Λαγουδέρα: Λ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα
  • Στροφή: Δεν έχει αυλή, αλλά έχει μια σχετική άπλα στον όροφο. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε ό,τι τραβάει η ψυχή σας από όστρακα. Λεωφ. Ειρήνης 33, Πέραμα
  • Μπλε Χταπόδι: Στα πάλαι ποτέ Γαριδάδικα της Χαραυγής. Ακρίτα Διγενή 31 Χαραυγή Δραπετσώνα
  • Ηλίας: Λεωφ. Χατζηκυριάκου 104
  • Μαργαρώ: Περιορισμένα πιάτα, πολύ καλό τηγάνι! Μ. Xατζηκυριάκου 126, Χατζηκυριάκειο
  • Καπετάνιος: Τενέδου 4, Πειραιάς
  • Τα βράχια της Πειραϊκής: Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή
  • Ξυπόλητος: Γνωστή και μη εξαιρετέα ταβέρνα στο μέρος που γεμίζει σέρφερ. Φοβερό θέαμα! 25ης Μαρτίου Άγιος Νίκολας, Λούτσα
  • Θαλάμι: Εδώ είμαστε! Περιμένουμε τη Σαρακοστή για να πάμε να φάμε πετροσωλήνες σαγανάκι σε αυτό εδώ το μέρος! Μετά κάντε μια βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας για να χωνέψετε! Εθ. Συμφιλίωσης, Φάρος Χαλκίδας
  • Μουριά: Άλλη μια πανδαισία θαλασσινών. Νέα Αρτάκη

Καλή... Ζαχαρωτή λοιπόν, χωρίς ζάχαρη και καλές βόλτες!

Για ακόμα περισσότερες ιδέες για ταξίδια και βόλτες με παιδιά, επισκεφτείτε το mamakitasite.wordpress.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης