Γίνε σεναριογράφος!

Γίνε σεναριογράφος!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει για τρίτη χρονιά διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού κειμένου

Γίνε σεναριογράφος!
Συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες μουσειολογικές και εκπαιδευτικές τάσεις, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου», ένα πρωτότυπο πρότζεκτ βασισμένο στην τεχνική του museum theatre, με θέμα «Γκάζι, 1984…». 

Καλλιτέχνες και ομάδες καλούνται να γράψουν ένα θεατρικό κείμενο με έμπνευση από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας τη δεκαετία του 1980, το οποίο θα υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Εν συνεχεία, μία επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει τα τέσσερα καλύτερα κείμενα, τα οποία θα ανέβουν τον Μάρτιο του 2017 στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «GR80S. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη».  

Κλείσιμο
Τα κείμενα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι εμπνευσμένα από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας τη δεκαετία του 1980. Το 1984 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο καθώς σταμάτησε η λειτουργία του εργοστασίου, γεγονός που επηρέασε την ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού ιστορικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά. Σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα δίνεται ένα πλήρες κείμενο με ιστορικές πληροφορίες για το εργοστάσιο και την περιοχή. Όσοι επιθυμούν, θα μπορούν, κατόπιν συνεννόησης, να επισκεφτούν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και να ξεναγηθούν σε αυτό. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε καλλιτέχνες και ομάδες που θα γράψουν, θα σκηνοθετήσουν και θα παίξουν ένα θεατρικό έργο, ενώ η καλύτερη παράσταση, όπως θα αξιολογηθεί από την επιτροπή, θα κερδίσει και το έπαθλο των 500 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στις 14.00, στο mail gasmuseum@athenstechnopolis.gr, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό “Γκάζι, 1984…”». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλέφωνα 213 0109325 και 213 010 9300.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης