Ο Οκτώβριος του Μεγάρου

Ο Οκτώβριος του Μεγάρου

Το πρόγραμμα του τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει απευθείας μεταδόσεις μεγάλων παραγωγών όπερας, συναυλίες από διεθνούς φήμης ορχήστρες, αλλά και το “West side story”

Ο Οκτώβριος του Μεγάρου
Απευθείας μεταδόσεις μεγάλων παραγωγών της Metropolitan Opera, συναυλίες από διεθνούς φήμης ορχήστρες, αλλά και το μιούζικαλ της Καμεράτα που μας γοήτευσε το περασμένο καλοκαίρι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον μήνα που διανύουμε. Ας δούμε όμως το πρόγραμμα αναλυτικά

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία
Κλείσιμο
7 Οκτωβρίου, 20:30
Με την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μέγαρο για να ερμηνεύσει σε μουσική διεύθυνση Στέφανου Τσιαλή έργα του Ρίχαρντ Βάγκνερ (Πελούδιο και θάνατος της Ιζόλδης από το «Τριστάνος και Ιζόλδη»), Ρόμπερτ Σούμαν (Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 129) και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (Συμφωνία αρ. 8 σε φα μείζονα, έργο 93). Θα προηγηθεί δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων στις 19:45.

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Εισιτήρια: Φοιτητικά, Εκπτωτικά: € 5, Ζώνη Γ: € 10, Ζώνη Β: € 10, Ζώνη Α: € 15, Διακεκριμένη Ζώνη: € 25

MET HD live: Ρίχαρντ Βάγκνερ, Τριστάνος και Ιζόλδη
8 Οκτωβρίου, 19:00
Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την παραγωγή της Λυρικής, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας, το «Τριστάνος και Ιζόλδη» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής, αυτή τη φορά σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, με την υποστήριξη του Antenna Group και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η προβολή θα συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους. Στον ρόλο της Ιζόλδης η Nina Stemme και του Τριστάνου ο Stuart Skelton.

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Εισιτήρια: Φοιτητικά: € 20, Γενική είσοδος: € 25

West Side Story
15, 19, 20, 21 Οκτωβρίου, 20:00
16 Οκτωβρίου 2016, 17:00



Η Καμεράτα αποφάσισε να ανεβάσει φέτος το West Side Story στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και κατάφερε να γεμίσει την αίθουσα Τριάντη. Τώρα, κάνει ένα comeback με την ίδια παραγωγή, και τους ίδιους συντελεστές, για να μην αφήσει παραπονεμένους όσους την έχασαν πριν από λίγο καιρό. Εμείς που δεν τη χάσαμε, κρατήσαμε την μοναδική απόδοση της ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και την υπέροχη ερμηνεία της Μαρίνας Σάττι στον ρόλο της Μαρίας. Με πρόζα στα ελληνικά και στίχους στα αγγλικά και με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7, Πολύτεκνοι, 65+: € 9, Ζώνη Γ: € 12, Ζώνη Β: € 22
Ζώνη Α: € 28, Διακεκριμένη Ζώνη: € 40

The Bolshoi Ballet Live: The Golden Age
16 Οκτωβρίου, 18:00
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η σειρά προβολών που ενθουσίασε τους φίλους του χορού. Μοναδικές δημιουργίες των Μπαλέτων Μπολσόι, προβάλλονται σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα. Σε συνεργασία με την Pathé Live.

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
Εισιτήρια: Φοιτητικά, παιδικά: € 8, Γενική είσοδος: € 15



Berliner Philharmoniker - Τουγκάν Σοχίεφ - Νικολάι Λουγκάνσκι, πιάνο
16 Οκτωβρίου, 20:30

Η μετάκληση της ορχήστρας πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη. Η Φιλαρμονική του Βερολίνου ιδρύθηκε το 1882 ως ανεξάρτητος μουσικός φορέας, και γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Μουσικές μορφές όπως ο Χανς φον Μπύλοου, ο Άρτουρ Νίκις και ο Βίλχελμ Φούρτβαιγκλερ άφησαν την ξεχωριστή σφραγίδα τους στην Ορχήστρα, διαμορφώνοντας το προφίλ της στις πρώτες δεκαετίες της ιστορίας της. Στο Μέγαρο θα ερμηνεύσει έργα του Σεζάρ Φρανκ («Ο καταραμένος κυνηγός» - “Le chasseur maudit”), του Σεργκέι  Ραχμάνινοφ (Ραψωδία σ’ ένα θέμα του Παγκανίνι για πιάνο και ορχήστρα, έργο 43) και του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ (Σεχραζάτ, συμφωνική σουίτα, έργο 35)

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 10, Πολύτεκνοι, 65+: € 14, Ζώνη Γ: € 21, Ζώνη Β: € 38, Ζώνη Α: € 55, Διακεκριμένη Ζώνη: € 75



Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής του Μονάχου
20 Οκτωβρίου, 20:30
Το Κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου ιδρύθηκε το 2007 και αμέσως ξεχώρισε, όχι μόνον για την ποιότητα του ήχου του, αλλά και για την πρωτοτυπία των προγραμμάτων που παρουσιάζει. Στην Αθήνα θα παρουσιάσει δύο εμβληματικά κουαρτέτα εγχόρδων, το πρώτο από τα «Πέντε τελευταία κουαρτέτα» του Μπετόβεν (Κουαρτέτο αρ. 12, έργο 127) και το σπαρακτικό Όγδοο Κουαρτέτο του Σοστακόβιτς, μαζί με ένα καινούργιο έργο (2016) του Βρετανού συνθέτη και βιολοντσελίστα Graham Waterhouse (“Crystallogenesis”).

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 4, Πολύτεκνοι, 65+: € 6, Ζώνη Β: € 10, Ζώνη Α: € 15



MET HD LIVE: Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Ντον Τζοβάννι
22 Οκτωβρίου, 19:55
Άλλη μία μεγάλη όπερα προβάλλεται σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, με την υποστήριξη του Antenna Group και σε σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν οι μονωδοί Hibla Gerzmava, Malin Byström, Serena Malfi, Paul Appleby, Simon Keenlyside. Με ελληνικούς υπότιτλους.

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Εισιτήρια: Φοιτητικά: € 20, Γενική είσοδος: € 25

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες
Από 23 Οκτωβρίου, 11:30
Ο συναρπαστικός Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες του Ιουλίου Βερν παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στην παιδική σκηνή του Μεγάρου. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες, με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και βιντεοπροβολές, από έναν πολυπρόσωπο θίασο, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη. Η παράσταση είναι για παιδιά από 6 ετών και άνω και θα παίζεται κάθε Κυριακή μέχρι τον Απρίλιο.

Παιδική Σκηνή
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: € 12



Royal Concertgebouw Orchestra, Daniele Gatti
26 Οκτωβρίου, 20:30
Ξεκινώντας από τον περασμένο Αύγουστο, η Royal Concertgebouw Orchestra θα επισκεφθεί και τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος “RCO meets Europe” - μια περιοδεία που θα διαρκέσει σχεδόν δυόμισι χρόνια. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει, μέσα από το ρεπερτόριο και τις υπόλοιπες δράσεις της Ορχήστρας, τις βασικές ιδέες και τα ιδανικά που θα μπορέσουν να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη. Σε κάθε σταθμό της περιοδείας της, η ορχήστρα θα ερμηνεύει το εναρκτήριο έργο συμπράττοντας με μια ορχήστρα νέων της χώρας που την υποδέχεται. Στην περίπτωσή μας, η RCO θα συμπράξει με τη ΜΟΥSΑ (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), που δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τον Μάρτιο του 2015, για να μας παρουσιάσει την εισαγωγή της όπερας «Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Η RCO θα μας παρουσιάσει επίσης έργα του Βάγκνερ [Morgendämmerung (Αυγή), Siegfrieds Rheinfahrt (Το ταξίδι του Ζήγκφριντ στον Ρήνο), Siegfrieds Tod und  Trauermarsch (Θάνατος του Ζήγκφριντ και Πένθιμο εμβατήριο) από το «Λυκόφως των  Θεών»), του Γκούσταβ Μάλερ (Adagio από τη Συμφωνία αρ. 10) και Άλμπαν Μπεργκ (Τρία κομμάτια για ορχήστρα, έργο 6)

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 10, Πολύτεκνοι, 65+: € 14, Ζώνη Γ: € 21, Ζώνη Β: € 38, Ζώνη Α: € 55, Διακεκριμένη Ζώνη: € 75



Branagh Theatre Live: John Osborne, The Entertainer
27 Οκτωβρίου, 21:15
Η τελευταία μετάδοση του μήνα έχει... Κένεθ Μπράνα. Σε απευθείας μετάδοση από το θέατρο Garrick του Λονδίνου, το αριστούργημα του Τζον Όσμπορν, “The Entertainer”, με πρωταγωνιστές τον Μπράνα στον ρόλο του Άρτσι Ράις και τον Γκον Γκρέιντζερ ως Μπίλι Ράις. Ο Τζον Όσμπορν, με φόντο τη μεταπολεμική Βρετανία, και με κεντρικό ήρωα έναν παλιό σταρ του μιούζικ χολ που έχει πια αποσυρθεί, αναδεικνύει την εκρηκτική αντίθεση ανάμεσα στη λάμψη και τα φώτα της σκηνής και στα δεινά που ακολουθούν τον καλλιτέχνη στην πραγματική ζωή. Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Εισιτήρια: Φοιτητές, άνεργοι: € 12, Γενική είσοδος: € 18
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης