Ο Φίγκαρο και οι... τρεις αδερφές

Ο Φίγκαρο και οι... τρεις αδερφές

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Ο Φίγκαρο και οι... τρεις αδερφές
Το Citylifε παρακολουθεί το χοροθεατρικό έργο “Opus” του Χρήστου Παπαδόπουλου, δοκιμάζει σπιτικές πίτες και γλυκά στο Lotte, απολαμβάνει τον «Κουρέα της Σεβίλλης», περιηγείται στην «Έκθεση σε 7″» και βλέπει την παράσταση «Τρεις αδερφές».

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Οpus

Μια παράσταση βασισμένη στην κλασική μουσική και τον χορό είναι το “Opus” του Χρήστου Παπαδόπουλου. Μετά την επιτυχία του “Elvedon”, o Παπαδόπουλος βάζει στη σκηνή ένα φλάουτο, ένα βιολί, ένα κλαρινέτο και ένα βιολοντσέλο να παίξουν το έργο “Art of Fugue Contrapunctus 1” του Μπαχ και τέσσερις χορευτές να προσπαθούν να αποδώσουν την παρτιτούρα της μουσικής σε μια χορογραφία. Το Opus διερευνά πώς το σώμα μπορεί να γίνει η οπτική εκδοχή του μουσικού οργάνου και πώς μπορούν οι βασικές αρχές σύνθεσης που διέπουν ένα κλασικό κομμάτι να εφαρμοστούν σε μια εντελώς διαφορετική μορφή τέχνης, όπως είναι ο χορός.

Tip
Το Opus παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα έως τις 7 Μαρτίου.

Lotte

Το όνομα του το πήρε από την ηρωίδα του Γκαίτε, Lotte. To μικρό bistrot στο Κουκάκι ανήκει στην ηθοποιό Θεοδώρα Αθανασοπούλου, η οποία αποφάσισε να κάνει καλλιτεχνικό στέκι το ατελιέ που βρισκόταν δίπλα στο σπίτι της. Πολύ κοντά στην Ακρόπολη και σε μια ήσυχη γωνία το Lotte είναι το κατάλληλο μέρος για να χαλαρώσεις, να δοκιμάσεις σπιτικές πίτες και γλυκά, τα οποία φτιάχνει η μαμά της Θεοδώρας, αλλά και ιδιαίτερα κοκτέιλ.

Tip
To μαγαζί βρίσκεται Τσάμη Καρατάσου 2 και Μισαραλιώτου, Κουκάκι.

Ο κουρέας της Σεβίλλης

O Μίλτος Λογιάδης και ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης έχουν αναλάβει τη μουσική διεύθυνση της νέας παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. «Ο κουρέας της Σεβίλλης», το αγαπημένο έργο του Ροσσίνι, παρουσιάζεται έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ολύμπια με μια ανατρεπτική ματιά. Με αφορμή τα 200 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του έργου ο διακεκριμένος Ιταλός σκηνοθέτης Φραντσέσκο Μικέλι σκηνοθετεί τον κουρέα Φίγκαρο, τον κόμη Αλμαβίβα και την όμορφη Ροζίνα η οποία κατοικεί με τον ηλικιωμένο προστάτη της, Δόκτορα Μπάρτολο, που την προορίζει για τον εαυτό του.

Tip
Στον ρόλο της Ροζίνας εμφανίζεται η Βασιλική Καραγιάννη και η Μίνα Πολυχρόνου. 

Έκθεση σε 7″

Ο Λεωνίδας Κουργιαντάκης εδώ και χρόνια φωτογραφίζει όλες τις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη. Τις περισσότερες φορές άδειες αίθουσες με υπέροχα έργα, αλλά χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Αυτό τον ρόλο αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος και κάθε φορά τοποθετούσε τον εαυτό του μέσα στο κάδρο του δημιουργώντας από την αρχή καινούργια έργα. Αυτές τις φωτογραφίες εκθέσει στην πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «7 δευτερόλεπτα» τον χρόνο δηλαδή που έχει κάθε φορά στη διάθεσή του από τη στιγμή που πατάει το κουμπί μέχρι να στηθεί στο κατάλληλο σημείο.

Tip

H έκθεση παρουσιάζεται στο κέντρικό κτήριο του Μουσείου στην οδό Κουμπάρη έως τις 3 Απριλίου.

Τρεις αδερφές

Μετά την επιτυχία της «Μεγάλης Χίμαιρας» ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί τις «Τρεις αδερφές» του Τσέχωφ στο θέατρο Πορεία. Το έργο γραμμένο το 1901, χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα ως κωμωδία και οι χαρακτήρες τους «μπουφόνοι», καθώς κάθε τους ελπίδα και αγωνία σμιλεύεται αμείλικτα με τον χρόνο. Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Tip
Τις τρεις αδερφές παίζουν η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Ιωάννα Παππά και η Λένα Παπαληγούρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης