Δύο Ιουλιέτες και επτά Ρωμαίοι

Δύο Ιουλιέτες και επτά Ρωμαίοι

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ

Δύο Ιουλιέτες και επτά Ρωμαίοι
Εννιά νέοι χορεύουν ξέφρενα σε ένα στενό διάδρομο με γκρι τοίχους. Ένας χώρος που παραπέμπει σε ασανσέρ ή σε διάδρομο κακόφημου μπαρ. Δύο Ιουλιέτες και επτά Ρωμαίοι που κατοικούν σε μια παράξενη χώρα και αποφασίζουν να κινηθούν με τον τρόπο που τους αρέσει. Αυτά είναι τα λίγα στοιχεία που μας δίνει ο Κωνσταντίνος Ρήγος μέσα από το τρέιλερ της παράστασης «Ρωμαίος + Ιουλιέτα» που θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Κλείσιμο


Η προπώληση των εισιτήριων ήδη άρχισε και, αν και η πρεμιέρα της 19ης Φεβρουαρίου απέχει αρκετές μέρες ακόμα, καλύτερα να τα προμηθευτείτε εγκαίρως. Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης, 400 χρόνια μετά τον θάνατό του Σαίξπηρ και 450 μετά τη γέννησή του, αποφασίζει να καταθέσει τη δική του οπτική πάνω στο λυρικό κείμενο. Ένα κείμενο που παίζεται ξανά και ξανά, ένα έργο με το οποίο κάθε σκηνοθέτης ονειρεύεται να καταπιαστεί. Η ιστορία των δύο νέων, που ερωτεύονται με πάθος και πεθαίνουν αγκαλιασμένοι, θα πάρει σάρκα και οστά από μια ομάδα νέων ηθοποιών σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα της χώρας.



Σύμφωνα με την υπόθεση, σε μια παράξενη χώρα κατοικούν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Εκεί τίποτα δεν είναι οικείο: τα τοπία στερούνται ομορφιάς, ο ήλιος ποτέ δεν ξημερώνει, η μουσική ενοχλεί αντί να ευφραίνει, ο ρομαντισμός χλευάζεται, ο έρωτας απαγορεύεται, το μίσος επιβάλλεται απ’ την παράδοση και η εξουσία –αόρατη, μα πανταχού παρούσα– προάγει και τιμωρεί ταυτόχρονα το ξέσπασμα της βίας. Στον δυσοίωνο αυτόν τόπο, όπου η δημόσια τάξη διασαλεύεται κάθε μία νύχτα, ένα ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο.



Τι μπορεί να συμβεί όταν όλα ανατρέπονται; Τι κατάληξη μπορεί να έχει ένα ερωτευμένο ζευγάρι που κινείται ενάντια στις παραδόσεις και πράττει σύμφωνα με τη δική του βούληση; Ανυπομονούμε να μάθουμε τις απαντήσεις, με αφετηρία την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων, τις 14 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης