Αισχύλεια με σύγχρονο θέατρο

Αισχύλεια με σύγχρονο θέατρο

Παραστάσεις που πειραματίζονται και προτείνουν νέους θεατρικούς δρόμους στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας

Αισχύλεια με σύγχρονο θέατρο
Τα «Αισχύλεια» είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ελλάδας. Πέραν του ότι κάθε χρονιά έχουν να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που ισορροπεί ανάμεσα στο πειραματικό και το εμπορικό καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα θεατρικών, μουσικών και εικαστικών εκδηλώσεων, το μεγάλου τους ατού δεν είναι άλλο από τον τόπο διεξαγωγής τους. Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας μοιάζει πραγματικά με μυστικιστικό τοπίο, που σε αιχμαλωτίζει με την πρώτη ματιά.

Κλείσιμο


Φέτος τα «Αισχύλεια» ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, με τον κύριο κορμό των εκδηλώσεων ωστόσο να είναι από τις 28 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το μέρος του προγράμματος όμως θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενο άρθρο, αφού ακόμα μας χωρίζει ενάμισης μήνας. Από τις 11 μέχρι τις 26 Ιουλίου όμως τα «Αισχύλεια» φιλοξενούν εννέα παραστάσεις σύγχρονου θεάτρου στο πλαίσιο της ενότητας «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία». Παραστάσεις με την υπογραφή και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων του θεάτρου, που ψάχνονται, πειραματίζονται και προτείνουν νέους θεατρικούς δρόμους.

Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουμε την «Ερωφίλη» του Χορτάτση (11 & 12 Ιουλίου) μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Μάξιμου Μουμούρη και μιας ομάδας νέων ηθοποιών. Στις 13 Ιουλίου μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές παραστάσεις της περσινής σεζόν, το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2» του Κώστα Γάκη έρχεται στο Παλαιό Ελαιουργείο, ενώ ένα ακόμα από τα must see της «Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας» είναι και το «ΑΩ» του ικανού Αργύρη Πανταζάρα, βασισμένο πάνω στο λογοτεχνικό κείμενο του Μπέκετ «Ο Ακατονόμαστος». Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένουμε στις 26 Ιουλίου το “Persephone II”, μία performance – παραβολή πάνω στον μύθο της Περσεφόνης με τον Μάκη Παπαδημητρίου, την Κατερίνα Λυπηρίδου και τρεις ακόμα ηθοποιούς.



Το εισιτήριο για τις παραστάσεις στο πλαίσιο της «Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας» είναι μόλις 5 ευρώ, ενώ υπάρχει και η κάρτα διαρκείας για όλες τις παραστάσεις στα 20 ευρώ. Σημειώστε επίσης ότι η Ελευσίνα απέχει μόλις μισή ώρα από την Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης