Μια «κουίντα» στα Εξάρχεια

Μια «κουίντα» στα Εξάρχεια

Athens Quinta, το vintage hostel που «κλέβει» τις καρδιές των τουριστών

Μια «κουίντα» στα Εξάρχεια
Ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα στην οδό Μεθώνης στα Εξάρχεια μετατράπηκε σε ένα άνετο vintage hostel που στεγάζει εκτός από ταξιδιώτες και τα όνειρα των ιδιοκτητριών του, της Σιμέλας Τουργαΐδου
και της Ευαγγελίας Ψαλιδά
Κλείσιμο
. Για το Athens Quinta
όλα άρχισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν οι δύο νεαρές φίλες αναρωτήθηκαν τι θα ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους. Η Ευαγγελία, έχοντας από την οικογένειά της μια σχέση με τον τουρισμό, έριξε την ιδέα η οποία άρεσε και στη Σιμέλα καθώς είχε εργαστεί σε κάμπινγκ στην Λευκάδα. «Είπαμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο επειδή ο τομέας του τουρισμού πάει καλά και έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε για χώρο στα Εξάρχεια, μια γειτονιά που αγαπάμε και η οποία έχει καλή ενέργεια, ζωή, θετικότητα» λέει. «Τα καλά παλιά κτίρια όμως είναι ελάχιστα εδώ, οπότε χαρήκαμε όταν βρήκαμε αυτό».



Ξεκίνησαν να το φτιάχνουν τον περασμένο Απρίλιο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού για την ηλικία του το κτίριο βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Μερικά σκαλοπάτια φέρνουν τον επισκέπτη από το επίπεδο του δρόμου στο χωλ, όπου βρίσκεται και η ρεσεψιόν στη βάση της μεγάλης ξύλινης σκάλας που οδηγεί στα υπνοδωμάτια του επάνω ορόφου. Στο ισόγειο βρίσκεται επίσης το σαλόνι, με άνετο καθιστικό και διαλεγμένα παλιά αντικείμενα. Απέναντι βλέπω την κουζίνα ενώ στο βάθος μια πόρτα ανοίγει στην αυλή του κτιρίου στρωμένη με υπέροχα πλακάκια. Τα φερ-φορζέ έπιπλα σε μεταφέρουν σε άλλες, κομψές εποχές.



Τα υπνοδωμάτια είναι προσεγμένα και άνετα, με ιδιαίτερη προσοχή να έχει δοθεί σε όλες τις λεπτομέρειες. Ψηλά ταβάνια, ξύλινα πατώματα, μεγάλα παράθυρα, η ατμόσφαιρα μιας αρχοντιάς βρίσκεται παντού. Στο τέλος της ξενάγησής μου στον χώρο καθόμαστε στο καθιστικό του 1ου ορόφου. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από τα πρώτα μας βήματα» λέει η Σιμέλα. «Ο τουρισμός είχε μεγάλη αύξηση φέτος και μάλιστα η Αθήνα, μετά από πολλά χρόνια, έγινε πάλι προορισμός. Προσέξαμε ότι οι πελάτες μας, κυρίως από Κορέα, Κίνα, και Ιαπωνία έμεναν στην πόλη αρκετές μέρες μοιράζοντας τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους μεταξύ Αθήνας και νησιών. Αυτό είναι πολύ θετικό. Μας έκανε επίσης εντύπωση το γεγονός ότι βρίσκουν την Αθήνα όμορφη και ενδιαφέρουσα. Αρχικά νομίζαμε ότι θα ήταν πολύ αυστηροί στην κριτική τους αλλά δεν έγινε καθόλου έτσι». 



Η αγωνία της αρχής για τις δύο κοπέλες έχει δώσει τώρα τη θέση της στην ανακούφιση. Ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές τους συγκαταλέγουν τις γνωριμίες που έκαναν με την πελατεία της πανσιόν. «Ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι και σκεφτόμαστε σε κάποιο ταξίδι μας να τους επισκεφτούμε!».



Για τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που αντιμετώπισαν λένε ότι «απλά οι υπάλληλοι δεν μπορούν να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν επειδή οι υπηρεσίες τους δεν είναι ενημερωμένες και ευέλικτες». Αυτό που συμβουλεύουν όσους νέους επιχειρήσουν κάτι ανάλογο είναι να δώσουν προτεραιότητα στην καλή προσφορά υπηρεσιών. «Ποιότητα και καλές τιμές είναι ο,τι χρειάζεται για να επιτύχουν. Εμείς έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας αλλά διαθέτουμε την όρεξη να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης