Πολ Ντέινο: Το νέο Beach Boy

Πολ Ντέινο: Το νέο Beach Boy

Ο Πολ Ντέινο λέει ένα τραγούδι - και μπαίνει στην ψυχή του Μπράιαν Γουίλσον, του αρχηγού του θρυλικού συγκροτήματος των 60s

Πολ Ντέινο: Το νέο Beach Boy
Το «Pet Sounds» των Beach Boys θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος δίσκος όλων των εποχών. Με βασικό άξονα τη δημιουργία του άλμπουμ, η ταινία «Love & Mercy» αφηγείται την πολυτάραχη ζωή του frontman του συγκροτήματος, του ιδιοφυούς αλλά ψυχικά ταλαιπωρημένου Μπράιαν Γουίλσον, ταξιδεύοντας ανάμεσα στο βαθύ παρελθόν των 60s και το πιο πρόσφατο των 80s, όπου αντίστοιχα ο Πολ Ντέινο αναλαμβάνει τον νεότερο και ο Τζον Κιούζακ τον μεγαλύτερο Γουίλσον. Ο Ντέινο, χωρίς υπερβολή, είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Hταν ο άχαρος αδελφός στο «Little Miss Sunshine», ο τρομαχτικός ιερέας στο «There Will Βe Blood» του Πολ Τόμας Aντερσον, ο ανατριχιαστικός απαγωγέας στο «Prisoners» του Ντενίς Βιλνέβ. Τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του προσώπου και η μειλίχια φωνή του τού επιτρέπουν να πειραματίζεται σε μεγάλη γκάμα ρόλων, εκνευριστικών ενίοτε, αλλά πάντα ακαταμάχητων. Οντας και μουσικός, είναι εξαιρετικός στον ρόλο του - άλλωστε, το λέει ο ίδιος ο Γουίλσον. 

Για την προετοιμασία για τον ρόλο
Κλείσιμο
«Δεν έχω περάσει ποτέ καλύτερα στην προετοιμασία κάποιου ρόλου, κυρίως επειδή μου δόθηκε τόσο άφθονο υλικό. Τόσες ώρες μουσικής, ηχογραφήσεων και προβών, κάτι που όχι μόνο ήταν το πιο διασκεδαστικό για μένα, αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσω τον Μπράιαν, μέσω της μουσικής δηλαδή. Και φυσικά το ότι είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να τον καταλάβω ως άτομο. Αισθανόμουν ότι είχα τόσους τρόπους για να κυνηγήσω το πνεύμα του και να δω πώς μπορούσα να το αποκτήσω και εγώ - ήταν καταπληκτικό». 

Για την προετοιμασία του για το μουσικό κομμάτι του ρόλου
«Παίζω λίγο μουσική, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό. Για να προετοιμαστώ έμαθα να παίζω λίγο πιάνο, και αυτό μου άρεσε πολύ. Αγαπώ πολύ τη μουσική του, πιστεύω ότι τα άλμπουμ ‘‘Pet Sounds’’ και ‘‘Smile’’ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη μουσική. Πέρασα πολύ χρόνο τραγουδώντας τα τραγούδια αυτά και παίζοντάς τα στο πιάνο. Πιστεύω πραγματικά ότι, ακόμη κι αν μπορούσα να κάνω μονάχα ένα πράγμα για να προετοιμαστώ, θα ήταν αυτό: η μουσική αποκαλύπτει τόσο πολύ την καρδιά και την ψυχή του Μπράιαν, που αυτό ήταν και το καλύτερο κομμάτι για μένα».



Για το πώς διαμορφώθηκε η εξωτερική του εμφάνιση στην ταινία
«Κοίταξα πολλές φωτογραφίες, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τόσο βιντεοσκοπημένο υλικό. Ηταν σημαντικό να προσπαθήσουμε να φτάσουμε κοντά στο πώς ήταν εμφανισιακά, αλλά δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι ακραίο ή ανόητο. Το να προσεγγίσουμε το ανθρώπινο στοιχείο ήταν πιο κρίσιμο απ’ το να επιχειρήσουμε κάποιο προσθετικό ή κάτι τέτοιο. Ετσι, απλώς πήρα βάρος, βρήκαμε τα κατάλληλα ρούχα και άκουσα συνεντεύξεις του για να μιμηθώ τη φωνή του». 

Για τα αγαπημένα του τραγούδια των Beach Boys
«Εχω αρκετά, είναι δύσκολο να διαλέξω. Λατρεύω τους δίσκους ‘‘Pet Sounds’’ και  ‘‘Smile’’. Ενα από τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι το ‘‘You Still Believe in Me’’ από το ‘‘Pet Sounds’’, ένα πανέμορφο τραγούδι. Ολο το άλμπουμ με συγκινεί απίστευτα». 

Για το τι τον εμπνέει στη ζωή του Μπράιαν Γουίλσον
«Μάλλον το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλες δυσκολίες αλλά καταφέρνει να παραμένει ανοιχτός στον κόσμο μέσω της μουσικής του. Το να βλέπει τόση ομορφιά δίπλα σε τόσο πόνο - αυτή η αντίθεση μέσα στον ίδιο άνθρωπο είναι πολύ συγκινητική. Τον ερωτεύτηκα, είναι ένας πανέμορφος άνθρωπος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης