Κατάθλιψη: Η μη φαρμακευτική μέθοδος που την καταπολεμά

Κατάθλιψη: Η μη φαρμακευτική μέθοδος που την καταπολεμά

Είναι γνωστό ότι η άσκηση είναι ευεργετική για τους ανθρώπους με κατάθλιψη, αλλά σύμφωνα με νεότερη έρευνα μια ιδιαίτερη μορφή άσκησης είναι ακόμη πιο ωφέλιμη

yog
Νέα ερευνητικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στην Journal of Psychiatric Practice ενισχύουν την άποψη ότι η γιόγκα μπορεί να προσφέρει πραγματική και μόνιμη ανακούφιση σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη.

Η Δρ. Chris Streeter, ψυχίατρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης σχολιάζει ότι η νέα έρευνα στην οποία ήταν επικεφαλής η ίδια αποκαλύπτει έναν συσχετισμό ανάμεσα στη γιόγκα και τον χημικό νευροδιαβιβαστή GABA (γ-αμινο-βουτυρικό οξύ) του εγκεφάλου.

Η γιόγκα φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα GABA του εγκεφάλου σχεδόν σε ανάλογο βαθμό με τα αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά φάρμακα σχολίασε η Δρ. Streeter.

Η δράση αυτή της γιόγκα διήρκεσε έως και τέσσερις μέρες μετά την εξάσκησή της, όχι όμως και μετά από οκτώ μέρες, υποδηλώνοντας σύμφωνα με την Δρ. Streeter ότι εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τη γιόγκα ως αντικαταθλιπτικό θα πρέπει να την εξασκεί συχνότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης