Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Η διατροφή που μειώνει κατά 32% τον κίνδυνο
Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Η διατροφή που μειώνει κατά 32% τον κίνδυνο
Όσοι καταναλώνουν περισσότερα φυτικά και ανεπεξέργαστα τρόφιμα αντιμετωπίζουν κατά 32% ελαττωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους και κατά 25% από οποιαδήποτε αιτία αποκαλύπτει νέα έρευνα
Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών και λιγότερων ζωικών τροφών συνδέεται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και μειωμένο κίνδυνο θανάτου από ανακοπή, εγκεφαλικό ή άλλες καρδιαγγειακές νόσους, αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Heart Association, την επιθεώρηση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα φυτικά προϊόντα είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών (έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α.), 32% ελαττωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους ενώ μείωναν την πιθανότητα θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 25% συγκριτικά με εκείνους που δεν κατανάλωναν τέτοιες τροφές.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Heart Association, την επιθεώρηση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα φυτικά προϊόντα είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών (έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α.), 32% ελαττωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους ενώ μείωναν την πιθανότητα θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 25% συγκριτικά με εκείνους που δεν κατανάλωναν τέτοιες τροφές.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα