2019 FIRST RUN από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να υποδεχτείτε το νέο έτος!

2019 FIRST RUN από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να υποδεχτείτε το νέο έτος!

Για να υποδεχθούμε το 2019 με δυναμισμό και θετική ενέργεια

snfrun
Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά ρεβεγιόν και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο για να γιορτάσετε την αλλαγή του χρόνου, υπάρχει μία πολύ πρωτότυπη ιδέα. 

Για αυτήν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς προτείνουμε έναν... αγώνα δρόμου: το  SNF RUN: 2019 FIRST RUN, που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», για να υποδεχθούμε το νέο έτος μαζί με την οικογένεια ή την παρέα μας στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Ρωτήσαμε την κ. Αλέξια Βασιλικού από το τμήμα Επικοινωνίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον κ. Παναγιώτη Κουλουβάρη, πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» να μας περιγράψουν τι θα ζήσουν όσοι την Πρωτοχρονιά βρεθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Θα μας εξηγήσετε τι είναι το SNF RUN: 2019 FIRST RUN;

Ο αγώνας SNF RUN: 2019 FIRST RUN αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση για να γιορτάσει κανείς τον ερχομό του νέου έτους… τρέχοντας! Ο αγώνας δρόμου διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η εκκίνηση θα δοθεί τη βραδιά της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, 4 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, και η διαδρομή καλύπτει 4 χιλιόμετρα γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ, συνοδεία μουσικής και γιορτινών εκπλήξεων!

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;
Όσοι έχουν τη διάθεση να τολμήσουν κάτι διαφορετικό και να υποδεχθούν το 2019 με δυναμισμό και θετική ενέργεια, είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους στο Πρωτοχρονιάτικο SNF RUN! Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους, έμπειρους ή λιγότερο έμπειρους δρομείς. Ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χρονομέτρησης, ώστε να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες τις επιδόσεις τους στον πρώτο στόχο της χρονιάς, στην πραγματικότητα ο SNF RUN: 2019 FIRST RUN δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, και επιβραβεύει την προσπάθεια και τη συμμετοχή.

Θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις;
Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των γιορτινών εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που υλοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η βραδιά θα ξεκινήσει με τη live μετάδοση της συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, θα συνεχίσει με μια μοναδική εμφάνιση του Mario Biondi στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ενώ αμέσως μετά η δράση θα μεταφερθεί στην Αγορά με πολλή μουσική, πατινάζ και ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων για να καλωσορίσουμε το 2019. Επιπλέον, παράλληλα με τον αγώνα δρόμου, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πάρτι, με τον Huey Morgan των Fun Lovin' Criminals σε ένα ειδικό DJ set. Όλες οι εκδηλώσεις είναι εντελώς δωρεάν, καθώς προσφέρονται μέσα από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα η διοργάνωση;
Για πρώτη φορά ο φετινός αγώνας SNF RUN καλεί τους δρομείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, και με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, να μετατρέψουν τη συμμετοχή τους σε ένα Πρωτοχρονιάτικο δώρο προς τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ο αγώνας, όπως και το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία καλύπτει εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, επικοινωνίας και υλοποίησης της διοργάνωσης.

Ωστόσο, κάθε δρομέας μπορεί να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής (ελάχιστο προτεινόμενο ποσό: €5), το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου σε έναν από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα ενισχυθούν από τη φετινή διοργάνωση, δηλαδή την Αμυμώνη, την ΕΛΕΠΑΠ και τη Φλόγα.

Κλείσιμο
Με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιαστεί, μεγαλώνοντας το δώρο που οι ίδιοι οι δρομείς έχουν προσφέρει. Για παράδειγμα, σε συνεισφορά δρομέα των €5, το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον €10, και ως εκ τούτου ο οργανισμός θα λάβει €15 από την εν λόγω συμμετοχή.

Ποιος ο στόχος σας μέσω διοργανώσεων όπως το SNF RUN;
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο SNF RUN δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Είναι μια διοργάνωση που στην καρδιά της έχει τις βασικές αξίες του αθλητισμού, όπως την προσπάθεια και τη συμμετοχή, παράλληλα με τη δυνατότητα της ψυχαγωγίας μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων πριν και μετά τη διαδρομή. Άλλωστε, ο αγώνας της Πρωτοχρονιάς είναι το «αδελφάκι» του αγώνα που διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι (κατά την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, 23 Ιουνίου) ως μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival, που για το 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι ο αθλητισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ με αθλητικές δράσεις να διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πολλές από τις οποίες σε σχεδιασμό και υλοποίηση της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» (Α&Π). Επίσης, ένα σημαντικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από την ομάδα της Α&Π με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είναι το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας που λειτουργεί κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Τμήμα αυτό έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους νέους της χώρας μας ώστε να ενσωματώσουν τον αθλητισμό ως μέρος της υγιούς σωματικής και πνευματικής ανάπτυξής τους και να συμβάλει στην ουσιαστική αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Επιστρέφοντας όμως στον αγώνα των επόμενων ημερών, η προσπάθειά μας φέτος με τον Πρωτοχρονιάτικο αγώνα επικεντρώνεται εξίσου στην ενίσχυση των 3 οργανισμών (την Αμυμώνη, την ΕΛΕΠΑΠ και τη Φλόγα), ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα ουσιαστικό δώρο σε παιδιά που το χρειάζονται.

Για αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα και τους οργανισμούς που ενισχύονται, όπως και για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος www.SNF.org
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης