Οι άπιστοι εραστές και ερωμένες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να... ξανακάνουν τη «λαδιά»!

couple-lingerie

Αν είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο καλός σου ή η καλή σου δεν θα κάνει το ίδιο και σ' εσένα;

Το ρητό «μια αφορά άπιστος, για πάντα άπιστος» επιβεβαιώνει μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία άπιστοι άνδρες ή γυναίκες των οποίων η σχέση έχει διαλυθεί εξαιτίας των ατασθαλιών τους, έχουν τριπλάσιες ή περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν και τον επόμενο φίλο ή φίλη τους.

Στην έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ συμμετείχαν συνολικά 329 γυναίκες και 155 άνδρες, οι οποίες/οι κατέγραψαν τις λεπτομέρειες της ερωτικής τους ζωής σε 11 διαφορετικά ερωτηματολόγια, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Επρόκειτο για ανύπαντρα άτομα, πολλά από τα οποία έκαναν περισσότερες από μία σχέσεις μέσα στο χρονικό πλαίσιο της έρευνας.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα άτομα που έκαναν σεξ με τρίτο άτομο στην πρώτη τους σχέση, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν και τον επόμενο σύντροφό τους, συγκριτικά με τα άτομα που ήταν εξαρχής πιστά.

Επίσης, τα άτομα που δήλωσαν ότι είχαν εξαπατηθεί σε προηγούμενη σχέση τους είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πέσουν θύματα απιστίας στη μετέπειτα ερωτική τους ζωή.

Σύμφωνα με τον Χάρι Μπένσον, εκπρόσωπο του βρετανικού Marriage Foundations, η συγκεκριμένη έρευνα έχει διδακτικό χαρακτήρα: «Όλα τα άτομα που συνάπτουν παράνομους δεσμούς με ανθρώπους που είναι ακόμα παντρεμένοι, ελπίζοντας να αντικαταστήσουν τον/την σύζυγο, όταν διαλυθεί ο γάμος, πρέπει να έχουν το νου τους. Αν είσαι το τρίτο πρόσωπο, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο καλός σου ή η καλή σου δεν θα κάνει το ίδιο και σ' εσένα;»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

women

Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να προταθούν για μια θέση εργασίας με υψηλό IQ ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες πνευματικές ικανότητες – Την ίδια ώρα, άνδρες και γυναίκες θεωρούν ότι η ευφυΐα και η υψηλή νοημοσύνη είναι ανδρικά χαρακτηριστικά 

4
utugw

Μπορεί το μήλο να έχει στιγματίσει το ανθρώπινο είδος με βάση το προπατορικό αμάρτημα, αλλά από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και βέβαια έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξία του.

1