Πόσο έχει αλλάξει το ψωμί που τρώμε σήμερα – Ένας καθηγητής εξηγεί

Πόσο έχει αλλάξει το ψωμί που τρώμε σήμερα – Ένας καθηγητής εξηγεί

Από το προζύμι μέχρι την κατεψυγμένη ζύμη, ένας καθηγητής αναλύει τις διατροφικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις του ψωμιού στην Ελλάδα

Πόσο έχει αλλάξει το ψωμί που τρώμε σήμερα – Ένας καθηγητής εξηγεί
*Γράφει ο κ. Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Ανάπτυξης Λειτουργικών Τροφίμων και Υγειοπροστατευτικών Προϊόντων στη Δημόσια Υγεία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το ψωμί υπήρξε πάντα κάτι περισσότερο από τροφή· είναι σύμβολο πολιτισμού, μνήμης και κοινότητας. Από τα πρώτα καρβέλια των αρχαίων πολιτισμών μέχρι το «καρβέλι του φούρνου της γειτονιάς», το ψωμί εξέφραζε τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, το μόχθο, αλλά και τη συντροφικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης