Το ελληνικό ελαιόλαδο που «παίρνει μέρος» σε έρευνα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Το ελληνικό ελαιόλαδο που «παίρνει μέρος» σε έρευνα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Μια συγκεκριμένη ποικιλία κερκυραϊκού ελαιόλαδου συμμετέχει σε επιστημονική έρευνα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Nutrients

Το ελληνικό ελαιόλαδο που «παίρνει μέρος» σε έρευνα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Το κερκυραϊκό ελαιόλαδο βρέθηκε πρόσφατα και για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ σχετικά με την επίδραση του στην προστασία από τον καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα το ελαιόλαδο που παράγεται από την τοπική ποικιλία «Λιανολιά Κέρκυρας» στην περιοχή του Αγίου Ματθαίου χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ενός εκχυλίσματος και για την απομόνωση καθαρής ελαιοκανθάλης.

Οι ουσίες που απομονώθηκαν από το ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκαν από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Λουιζιάνα για να μελετηθεί η επίδραση τους στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Αυτή η μορφή καρκίνου είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στις ΗΠΑ και η δεύτερη σε επικινδυνότητα με πάνω από 150.000 νέες περιπτώσεις κάθε έτος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης