Καρκίνος Πνεύμονα: Τι περιλαμβάνει το προτεινόμενο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου

Καρκίνος Πνεύμονα: Τι περιλαμβάνει το προτεινόμενο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου

Περίπου 8.000 – 9.000 περιστατικά καρκίνου πνεύμονα διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, με τα περισσότερα να είναι σε προχωρημένο στάδιο της νόσου. Ο προτεινόμενος προσυμπτωματικός έλεγχος για τη νόσο που παρουσίασαν οι επιστήμονες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αναμένεται να δώσει λύση στην έγκαιρη πρόληψη της νόσου

pneumonas
Αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας για άτομα 50 – 80 ετών υψηλού κινδύνου, δηλαδή που καπνίζουν τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα τα τελευταία 20 χρόνια ή έχουν διακόψει το κάπνισμα όχι περισσότερα από 15 χρόνια, περιλαμβάνει ο προτεινόμενος προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα. Το πρόγραμμα παρουσίασαν επιστήμονες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σε εκδήλωση με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Στη χώρα μας περίπου 8.000 – 9.000 περιστατικά καρκίνου πνεύμονα που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Παραπάνω από τα 2/3 είναι σε προχωρημένο στάδιο της νόσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχουν συμπτώματα σε ασθενείς, γεγονός που καθιστά αναγκαίο τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης