Πνευμονία: Καινοτόμος μέθοδος «ακούει» το βήχα και κάνει διάγνωση

Πνευμονία: Καινοτόμος μέθοδος «ακούει» το βήχα και κάνει διάγνωση

Έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, ικανό να «διαγνώσει» μέσω του βήχα, την πνευμονία σε έναν ασθενή παρουσίασαν ερευνητές - Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανακάλυψη

221208110346_cough
Μια διαγνωστική μέθοδο που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πνευμονίας, βελτιώνοντας τις πιθανότητες ανάρρωσης των ασθενών παρουσίασε ο Jin Yong Jeon από το Πανεπιστήμιο Hanyang και οι συνεργάτες του, στο πλαίσιο της 183ης Συνάντησης της αμερικανικής Ακουολογικής Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο δρ. Jeon παρουσίασε μια τεχνική διάγνωσης της πνευμονίας μέσω παθητικής ακρόασης. Πρόκειται για έναν νέο αλγόριθμο, που θα μπορούσε να εντοπίσει πρώιμα σημάδια αναπνευστικών ασθενειών, τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο σπίτι.

Η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, ικανό να αναγνωρίζει τους ήχους του βήχα και να προσδιορίζει εάν ένα άτομο πάσχει από πνευμονία. Επειδή κάθε δωμάτιο και συσκευή εγγραφής είναι διαφορετική, οι μελετητές ενίσχυσαν τις ηχογραφήσεις με αποκρίσεις παλμών δωματίου, οι οποίες μετρούν τον τρόπο με τον οποίο η ακουστική ενός χώρου αντιδρά σε διαφορετικές συχνότητες ήχου. 

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης