Κορωνοϊός: Αφού όλοι κολλάνε, τι νόημα έχει το εμβόλιο;

Κορωνοϊός: Αφού όλοι κολλάνε, τι νόημα έχει το εμβόλιο;

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κυριαρχεί στη ζωή μας, με τις νέες μεταλλάξεις να είναι πιο ισχυρές μολύνοντας ακόμη κι εκείνους που έχουν ανοσία από εμβόλιο ή προηγούμενη νόσηση. Τι νόημα έχουν επομένως τα εμβόλια; Μια ομάδα ειδικών χαρτογραφεί το μέλλον της πανδημίας, επισημαίνοντας τη σημασία των διαθέσιμων φαρμακευτικών «όπλων» στη μάχη κατά του ιού

220727150019_covid_vaccine
Αν και τα μέτρα έχουν χαλαρώσει τους τελευταίους μήνες, η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι παρούσα, καταγράφοντας χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε ημέρα. Κι ενώ πολλοί νόμιζαν ότι αν κολλήσουν ή εμβολιαστούν, θα απαλλαγούν μια και καλή από τον φόβο της λοίμωξης ή της επαναλοίμωξης, τα δεδομένα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πλέον, όλο και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνονται περισσότερες από μία φορές, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι. Το φαινόμενο των επαναλοιμώξεων ενίσχυσε η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή Omicron, η οποία φαίνεται ικανή να προσπελάσει κάθε ασπίδα προστασίας -εμβόλια, ενισχυτικές δόσεις και προηγούμενη λοίμωξη- που έχουμε στη φαρέτρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης