Κορωνοϊός – Ανοσία: Τι «κερδίζουμε» με την 4η δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός – Ανοσία: Τι «κερδίζουμε» με την 4η δόση του εμβολίου

Μία σημαντική διαπίστωση προέκυψε από τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και αποδεικνύει ότι μπορεί να εξασφαλίσει έως και δύο φορές περισσότερα αντισώματα από την τρίτη δόση

220518112510_covid-vaccine
Η χορήγηση της τέταρτης (2ης αναμνηστικής) δόσης του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου, για την ενίσχυση της ανοσίας έναντι του ιού, με προτεραιότητα στις ομάδες που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Πάνος Μαλανδράκης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης του Howard D Larkin στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Lancet infectious Diseases.

Πρόκειται για τυχαιοποιημένη, τυφλή μελέτη φάσης 2, η οποία αφορά σε εθελοντές που έλαβαν την τέταρτη δόση του εμβολίου BNT162b2 (Pfizer/BioNTech, 30μgr) έναντι του mRNA-1273 (Moderna, 50μgr). Από το συνολικό αριθμό των εθελοντών που τυχαιοποιήθηκαν, το 50% έλαβε το εμβόλιο BNT162b2 και το 50% το mRNA-1273.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης