Πανδημία: Ο απρόσμενος παράγοντας που επηρεάζει την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό

Πανδημία: Ο απρόσμενος παράγοντας που επηρεάζει την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό

Θα μπορούσε η συνδεσιμότητά μας με την κοινότητα και το κοινό καλό να αποτελέσει έναν δείκτη που επηρεάζει τη συμμόρφωσή μας στα μέτρα για την αναχαίτηση του κορωνοϊού; Κι όμως, η κοινωνική μας θέση μετρά στο πόσο τηρούμε τα μέτρα

211229143414_sociialkefa
Οι δεσμοί που έχουμε μέσα στην κοινότητα και την οικογένειά μας μετράνε στην κοινωνική προσφορά, τον αλτρουισμό και το κοινό καλό, με αποτέλεσμα μια κοινωνία να λειτουργεί αποτελεσματικά. Το κοινωνικό αυτό κεφάλαιο, με άλλα λόγια, δε συμβάλλει μόνο στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας αλλά και στην πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, το κοινωνικό αυτό κεφάλαιο επηρεάζει τον τρόπο που ακολουθούμε τα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα συμπεράσματά τους μάλιστα, σύμφωνα με την καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Illinois Urbana-Champaign και συν-συγγραφέα της έρευνας Lav Varshney, θα μπορούσαν να συμβάλλουν θετικά σε κάποια παρόμοια υγειονομική κρίση στο μέλλον.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης