Γυαλιά Ηλίου – Όραση: Top tips για να τα επιλέξετε σωστά

Γυαλιά Ηλίου – Όραση: Top tips για να τα επιλέξετε σωστά

Η κ. Θεοδώρα Παπαγεωργίου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος και Συνεργάτης του νοσοκομείου Μetropolitan General εξηγεί τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στην όραση και μας συμβουλεύει σχετικά με το πώς θα επιλέξουμε τα σωστά γυαλιά ηλίου

210809121550_gualia
Ο ήλιος αναμφίβολα αποτελεί πηγή ζωής και ενέργειας και είναι υπεύθυνος για την αντίληψη του γεμάτου χρώματα κόσμου μας.

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελείται από τρία (3) είδη:

1. Το «ορατό» μέρος του φάσματος (φωτόνια με μήκος κύματος μεταξύ 400 και 700nm, τα οποία συμμετέχουν στην αντίληψη της όρασης και μάλιστα της χρωματικής όρασης).
2. Την υπέρυθρη ακτινοβολία (infrared-IR ), υπεύθυνη για τη θερμότητα.
Κλείσιμο
3. Την υπεριώδη ακτινοβολία (ultraviolet-UV). Η υπεριώδης ακτινοβολία διακρίνεται σε τρεις περιοχές του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος: την UVA (από 320nm έως 400nm), την UVB (από 280nm έως 320nm) και την UVC (από 100nm έως 280nm). Το προστατευτικό φράγμα του ατμοσφαιρικού όζοντος δεν επιτρέπει στην UVC να φτάσει στην επιφάνεια της γης, ενώ ταυτόχρονα εξασθενεί και την UVB. Το φως UVA, επίσης γνωστό και ως φως μεγάλου κύματος, ευθύνεται περίπου για το 95% του υπεριώδους φωτός που φτάνει στο δέρμα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης