
Δύο σούπερ τρόφιμα που ωφελούν το έντερο και μειώνουν το φούσκωμα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζύμωση έχουν βέβαια αυτή την χαρακτηριστική υπόξινη γεύση, που είτε την λατρεύεις είτε την μισείς, αυτό όμως που κανείς δεν αρνείται είναι ότι τα βακτήρια που περιέχουν είναι έως και θεραπευτικά!
Το ξινόγαλο καθώς και το παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα έχει φανεί ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση των πεπτικών ενοχλήσεων και στη μείωση του τυμπανισμού και του ενοχλητικού φουσκώματος. Η δράση τους αυτή αποδίδεται στον γαλακτοβάκιλο, ένα βακτηρίδιο που μειώνει τις ζυμώσεις που γίνονται στο έντερο και προκαλούν αέρια.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr