Ήπαρ: Το γλυκαντικό που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και κίρρωσης

Ήπαρ: Το γλυκαντικό που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και κίρρωσης

Ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία του ήπατος είναι σύμφωνα με νέα έρευνα η υπερκατανάλωση ενός γλυκαντικού που «κρύβεται» σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά

Ήπαρ: Το γλυκαντικό που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και κίρρωσης
Στην εμφάνιση μη αλκοολικής λιπώδους ηπατοπάθειας μπορεί να οδηγήσει η υπερκατανάλωση φρουκτόζης, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας επιστημονικής έρευνας της Ιατρικής Σχολής Σαν Ντιέγκο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Ωστόσο, αντίθετα με τις μέχρι στιγμής επικρατούσες αντιλήψεις, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η φρουκτόζη επηρεάζει αρνητικά το ήπαρ μόνο αφότου φθάσει στο έντερο, όπου το σάκχαρο διαταράσσει το επιθηλιακό φράγμα που προστατεύει τα εσωτερικά όργανα από βακτηριακές τοξίνες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης