Καρκίνος Προστάτη: Επαναστατική τεχνολογική εξέλιξη στη διάγνωσή του

Καρκίνος Προστάτη: Επαναστατική τεχνολογική εξέλιξη στη διάγνωσή του

Πρόκειται για την πιο επαναστατική τεχνολογική εξέλιξη στο πεδίο των διαγνωστικών υπερήχων. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί για την μελέτη διαφόρων οργάνων. Συνδυάζει την αμεσότητα και ευχρηστία της Υπερηχοτομογραφίας με την αντικειμενική ακρίβεια των μεθόδων εγκάρσιας απεικόνισης

190626091625_Prostate-Cancer
Πολύτιμη και στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη κατά τη διενέργεια της καθοδηγούμενης με υπερήχους βιοψία είναι σήμερα η πιο επαναστατική τεχνολογική εξέλιξη στο πεδίο των διαγνωστικών υπερήχων, η Υβριδική Απεικόνιση (Fusion Imaging) στην Υπερηχοτομογραφία.

Με τον όρο Υβριδική Απεικόνιση εννοούμε εκείνες τις ιατρικές απεικονιστικές εξετάσεις που συνδυάζουν και ενώνουν ταυτόχρονα εικόνες από δύο διαφορετικές απεικονιστικές μεθόδους ώστε να αυξάνονται τα χρήσιμα διαγνωστικά δεδομένα για διάφορες παθήσεις. Η πιο γνωστή ως σήμερα υβριδική απεικόνιση είναι το PET/CT που συνδυάζει εικόνες μίας πολύ ευαίσθητης μεθόδου της πυρηνικής ιατρικής, της τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET) με εικόνες Αξονικής Τομογραφίας (CT).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης