Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Στο ένα εκατομμύριο σε λίγες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Στο ένα εκατομμύριο σε λίγες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων

Την τελευταία εβδομάδα διπλασιάστηκαν οι θάνατοι, ενώ αναμένεται σε λίγο καιρό ο αριθμός των θυμάτων κορωνοϊού να «σκαρφαλώσει» στις 50.000

krousmata_main
Με εφιαλτικό ρυθμό πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι κορωνοϊού ανά τον κόσμο. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα πληγούν από την πανδημία τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισε, μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των περιστατικών, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό.

Την τελευταία, δε, εβδομάδα διπλασιάστηκαν οι θάνατοι, ενώ αναμένεται σε λίγο καιρό ο αριθμος των θυμάτων να «σκαρφαλώσει» στις 50.000.

Λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Αφρική, ενώ εκφράζεται ζωηρή ανησυχία για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις της νόσου.

Είναι, δε, σημαντικό, όπως διαμηνύει ο ΠΟΥ, οι αναπτυσσόμενες χώρες να διαθέτουν τα μέσα ώστε να προχωρούν στη διάγνωση του κορωνοϊού και στην αναχαίτιση της εξάπλωσής του.

Πολλές χώρες, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ, έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που βοηθούν μεν στη μείωση των κρουσμάτων, ωστόσο μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες στον φτωχότερο και πιο ευάλωτο πληθυσμό.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη - Απαγορεύονται οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Μπαλαούρας για τη φωτογραφία με τον ασθενή Μανώλη Γλέζο: «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη»

Κορωνοϊός: Τρίμηνη παράταση στα δάνεια του νόμου Κατσέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης