Μακελειό στη Χανάου: Είχε βάλει στο μάτι τα μπαρ με τους ναργιλέδες ο 43χρονος τρομοκράτης

Μακελειό στη Χανάου: Είχε βάλει στο μάτι τα μπαρ με τους ναργιλέδες ο 43χρονος τρομοκράτης

Προτού σκοτώσει τα θύματα του ο τρομοκράτης της πόλης Χανάου είχε επισκεφθεί τον τόπο του εγκλήματος  - Η Γερμανία ζητά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για να αντιμετωπίσει την απειλή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

tobias_hanau
Καλά προσχεδιασμένο ήταν το έγκλημα που διέπραξε ο Γερμανός τρομοκράτης Τομπίας Ρ., αιματοκυλώντας την πόλη Χανάου στο κρατίδιο της Έσσης.

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι ο 43χρονος άνδρας προτού πυροβολήσει δέκα ανθρώπους, είχε βολιδοσκοπήσει τον τόπο του εγκλήματος, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η Γερμανία, πάντως, πατρίδα του μακελάρη, ζητά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για να αντιμετωπίσει την απειλή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Προτού ανοίξει πυρ κατά εννέα μεταναστών - εκ των οποίων οι πέντε είναι Τούρκοι - αλλά και της 72χρονης μητέρας του, ο Γερμανός τρομοκράτης είχε επισκεφθεί ένα από τα δύο μπαρ με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου τα οποία είχε βάλει στο «μάτι».

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο Tομπίας Ρ. , είχε επισκεφθεί ένα μπαρ στα οποία σκόρπισε το θάνατο λίγα 24ωρα αργότερα, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Κλείσιμο

Η κάμερα ασφαλείας του μπαρ «Arena» τον δείχνει να φορά ένα πράσινο τζάκετ, σαν κι αυτό που φορούσε ο Γερμανός τρομοκράτης σ' ένα από τα βίντεο που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, κι έναν σκούρο σκούφο.

Το πρόσωπό του, αν και δεν φαίνεται καθαρά, είναι σαν κι αυτό του Τομπίας Ρ. , επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.

Κανείς ωστόσο δεν ξέρει τι ακριβώς έκανε ο Γερμανός τρομοκράτης στο μπαρ με ναργιλέδες στις 15 Φεβρουάριου. Οι θαμώνες πάντως υποστήριξαν στο περιοδικό «FOCUS» ότι δεν τον είχαν ξαναδεί ποτέ εκεί.

Από την πλευρά του, το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή» γράφει ότι πρόκειται για τον Τομπίας Ρ. κι ότι το υλικό βιντεοσκοπήθηκε στο μπαρ «Arena Bar».

Εκεί , το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου, ο 43χρονος Γερμανός άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις μετανάστες.

Στη συνέχεια σκότωσε άλλους έξι σε δεύτερο μπαρ με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου. Κι όταν επέστρεψε στο σπίτι του, σκότωσε τη μητέρα του και μετά αυτοκτόνησε.

Το σπίτι του Τομπίας ήταν σε κοντινή απόσταση από τα δύο μπαρ, όπως σχολιάζει το περιοδικό «Focus».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης