Θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα: Ποιος χτύπησε το ιρανικό τάνκερ;

Θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα: Ποιος χτύπησε το ιρανικό τάνκερ;

«Δεν το χτύπησαν πύραυλοι», δηλώνει η Τεχεράνη διαψεύδοντας την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου - Το ιρανικό πετρελαιοφόρο έπλεε ανοιχτά του λιμανιού της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία - Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε στην έκρηξη

tanker_ar
«Δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό πετρελαιοφόρο Sabiti κοντά στο λιμάνι της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία, προκαλώντας πυρκαγιά», μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), η οποία διαχειρίζεται τον στόλο των πετρελαιοφόρων του Ιράν.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο επίσημα το Ιράν αρνείται το γεγονός ότι αιτία της έκρηξης ήταν η επίθεση από πυραύλους. 

Η είδηση πως το τάνκερ του Ιράν χτυπήθηκε από πυραύλους προκάλεσε ανησυχία και οδήγησε στην εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο η κυβέρνηση ανέφερε πως… δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Το Ιράν ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει πορεία στο πετρελαιοφόρο του, το Sabiti. «Βρίσκεται ακόμη στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά θα αλλάξει πορεία (…) Δεν υπήρξε πρόταση για βοήθεια από καμία χώρα», σημείωσε αξιωματούχος της Ιρανικής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαιοφόρων.
EGlUY46VUAAsBYF
EGlUYt_U0AAT0gn
EGlUYUjUcAAFaYd
EGlUYhZUcAAvFn0_2
Σύμφωνα με τη δημόσια ιρανική τηλεόραση το τάνκερ έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις σαουδαραβικές ακτές και πετρέλαιο διαρρέει στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κλείσιμο
Νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nour είχε μεταδώσει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του ιρανικού δεξαμενόπλοιου είναι σώα και αβλαβή και ότι η κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο.

«Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε στην έκρηξη (...) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε το Nour, ένα πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Η είδηση της έκρηξης σε ιρανικό τάνκερ πυροδότησε νέους φόβους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που βρίσκονταν σε κλοιό πιέσεων το τελευταίο διάστημα.

Στον απόηχο της είδησης η τιμή του μπρεντ κατέγραψε άνοδο έως και 2,3% στα 60,46 δολάρια το βαρέλι και στις 10:15 πμ (ώρα Ελλάδος) διαμορφώνεται στα 60,13 δολάρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης