Σκηνές χάους στην Αϊτή: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους - Λεηλασίες και καμένα κτίρια

Σκηνές χάους στην Αϊτή: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους - Λεηλασίες και καμένα κτίρια

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες - Την άμεση παραίτηση του προέδρου ζητούν οι πολίτες

haiti-1
Χιλιάδες πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Αϊτής σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου της χώρας, Ζοβενέλ Μοΐζ, που έχουν λάβει μάλιστα άκρως βίαιη τροπή.

Ένα αστυνομικό τμήμα λεηλατήθηκε, ενώ καταστήματα και τράπεζες δέχθηκαν επίθεση στην πρωτεύουσα της Αϊτής, το Πορτ-ο-Πρενς. Η αστυνομία «απάντησε» με δακρυγόνα, χημικά και πραγματικά πυρά, όπως μεταδίδει το BBC.



Οι ελλείψεις καυσίμων, η αύξηση της ακρίβειας και οι ισχυρισμοί για διαφθορά της κυβέρνησης πυροδότησαν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και κάποιες εβδομάδες.

Ο κ. Μοΐζ ακύρωσε την ομιλία του στον ΟΗΕ αυτήν την εβδομάδα και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. Το διάγγελμά του την περασμένη Τετάρτη δεν κατάφερε να βάλει τέλος στη βία που μαστίζει το τελευταίο διάστημα την Αϊτη.

Κλείσιμο
Looters Ransack and Burn Stores in Haiti


Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στα επεισόδια. Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν από τις πιο βίαιες των πρόσφατων αναταραχών.

Το αστυνομικό τμήμα στην φτωχική συνοικία Cité Soleil λεηλατήθηκε, με τους εισβολείς να αφαιρούν όχι μόνο τα έπιπλα, αλλά ακόμα και τις λαμαρίνες από τον οροφή.


Port au Prince Erupts as Calls for Haiti President's Departure Intensifies

«Οι άνθρωποι αρπάζουν ό, τι μπορούν για να κάνουν τα σπίτια τους καλύτερα επειδή έχουν βαρεθεί να πλημμυρίζουν όταν βρέχει» είπε ένας διαδηλωτής στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.


Fuel price spike causes protest in Haiti


Σε πιο αναβαθμισμένες γειτονιές, σημειώθηκαν λεηλασίες σε τράπεζες, μηχανήματα ATM και καταστήματα, ενώ ένα κτίριο πυρπολήθηκε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι διαδηλωτές έστησαν επίσης σε πολλά σημεία οδοφράγματα από λάστιχα και σκουπίδια και τους έβαλαν φωτιά.

Με πληροφορίες από το BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης