Ηχηρή φωνή για τη διάσωση του Αμαζονίου - Διαδηλώσεις ανά την Ευρώπη

Ηχηρή φωνή για τη διάσωση του Αμαζονίου - Διαδηλώσεις ανά την Ευρώπη

Σε μια κίνηση που μαρτυρά οικολογική ευαισθησία προχώρησαν κάτοικοι ευρωπαϊκών πόλεων - Στις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησαν και συνθήματα κατά του προέδρου της Βραζιλίας

043_dpa-pa_190823-99-582373_dpai
Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου, της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ, της Γενεύης και του Δουβλίνου για να απευθύνουν έκκληση για τη διάσωση του Αμαζονίου, που βρίσκεται στο έλεος πυρκαγιών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για κινητοποίηση σε ολόκληρο τον κόσμο για τον «πνεύμονα του πλανήτη που καίγεται».

Μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Σταματήστε την καταστροφή τώρα» ή «Σώστε τον πλανήτη μας», όπως και το λογότυπο του οικολογικού κινήματος Extinction Rebellion (XR), που απηύθυνε το κάλεσμα για την κινητοποίηση με το σύνθημα «Οι πνεύμονές μας καίγονται».

Μεταξύ των διαδηλωτών, βρίσκονταν πολλά παιδιά, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους.

«Τα παιδιά μας θέλουμε να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που θα έχει τους πνεύμονές του»

«Όλοι μας είδαμε αυτές τις φρικτές εικόνες και θέλουμε να κάνουμε κάτι ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους της Βραζιλίας» είπε η Λουίζα Στιούαρτ, καθηγήτρια αγγλικών, ηλικίας 36 ετών.

Κλείσιμο
«Έχουμε παιδιά και θέλουμε να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που θα έχει ακόμα τους πνεύμονές του» υπογράμμισε.

Διαδηλώσεις προγραμματίστηκαν για σήμερα στο Σάο Πάολο και το Ρίο, όπως και μπροστά από πρεσβείες και προξενεία της Βραζιλίας έπειτα από το κάλεσμα της Extinction Rebellion και του "Fridays for Future", του κινήματος της έφηβης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, μεταξύ άλλων στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη και το Τορίνο.

043_dpa-pa_190823-99-582418_dpai


Συνθήματα κατά του Μπλσονάρου

Στη Βαρκελώνη, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το προξενείο της Βραζιλίας για να επικρίνουν την κυβέρνηση του Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Αυτές οι πυρκαγιές προκλήθηκαν με τη συναίνεση της κυβέρνησης της Βραζιλίας που δεν έκανε τίποτα για να τις σταματήσει. Εάν υπάρχει κάποιος να επιρρίψουμε τις ευθύνες, είναι ο κύριος Ζαΐχ Μπολσονάρου» σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έτορ Ορουτικοτσέα, ο εκπρόσωπος τύπου του "Fridays for Future" στην ισπανική πόλη.

Στην Ολλανδία, η κινητοποίηση έλαβε χώρα στην πλατεία Νταμ. Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία die-in για περίπου 10 λεπτά, ξαπλώνοντας στο έδαφος, υποδυόμενοι τους νεκρούς.

000_1JP4J9
000_1JP4N0


Στη Γενεύη, περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το προξενείο της Βραζιλίας και στο Δουβλίνο καμιά εκατοστή διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Βραζιλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης