Ιαπωνία: Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας για τον πρίγκιπα Χισαχίτο λίγο πριν την παραίτηση του αυτοκράτορα

Ιαπωνία: Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας για τον πρίγκιπα Χισαχίτο λίγο πριν την παραίτηση του αυτοκράτορα

Ανησυχία στη χώρα των Χρυσανθέμων για την ασφάλεια του δεύτερου στην διαδοχή του θρόνου μετά τα μαχαίρια που βρέθηκαν στο θρανίο του - Ο 85χρονος αυτοκράτορας Ακιχίτο αναμένεται να παραιτηθεί στις 30 Απριλίου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας

tok1
Τα δύο κουζινομάχαιρα, που βρέθηκαν επάνω στο θρανίο του 12χρονου πρίγκιπα της Ιαπωνίας Χισαχίτο, δημιούργησαν ανησυχία για την ασφάλεια του μοναδικού εγγονού του αυτοκράτορα Ακιχίτο με αποτέλεσμα να ενταθούν τα μέτρα φύλαξης του δεύτερου στην διαδοχή του θρόνου.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, το συμβάν έγινε στις 26 Απριλίου, όταν οι υπεύθυνοι του σχολείου στο οποίο φοιτά ο γιος του πρίγκιπα Ακισίνο παρατήρησαν δύο μαχαίρια κολλημένα μεταξύ τους με ταινία ανάμεσα στο θρανίο του μικρού πρίγκιπα και του διπλανού του μαθητή ενώ η τάξη ήταν άδεια επειδή οι μαθητές είχαν μεταβεί σε άλλη αίθουσα.

Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν εκείνη την ημέρα να εισέρχεται στον χώρο ένας άνδρας μέσης ηλικίας με ενδυμασία εργάτη και κράνος. Μάλιστα, ο άνδρας μίλησε με τους υπεύθυνους στην είσοδο και υποστήριξε πως επρόκειτο να κάνει κάποιες εργασίες. Οι αρχές πιστεύουν πως ο άγνωστος ήξερε καλά τον χώρο αλλά δεν ήταν δύσκολο να βρει το θρανίο του εγγονού του αυτοκράτορα αφού σε κάθε θρανίο υπάρχει το όνομα του μαθητή που κάθεται σε αυτό.

Εκτός από τα δύο μαχαίρια δεν υπήρχαν άλλα ευρήματα, ούτε κάποιο σημείωμα ανάληψης ευθύνης. Πάντως, εντύπωση προκαλεί πως οι λεπίδες των μαχαιριών είχαν βαφτεί σε ροζ χρώμα. Ο διευθυντής του γυμνασίου, το οποίο βρίσκεται εντός του πανεπιστημίου Ochanomizu στο Τόκιο, ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν και δεσμεύτηκε πως το σχολείο θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας για να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός.

tok1


Κλείσιμο
Η αστυνομία αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον δεύτερο στην διαδοχή του θρόνου της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου καθώς αυτή την περίοδο στην Ιαπωνία λαμβάνουν χώρα πολλές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παραίτησης του 85χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο, στις 30 Απριλίου και της ενθρόνισης του πρωτότοκου γιου του, πρίγκιπα Ναρουχίτο, την 1η Μαΐου.

Ο 85χρονος αυτοκράτορας Ακιχίτο θα παραιτηθεί αύριο Τρίτη, 30 Απριλίου του 2019. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση αυτοκράτορα εδώ και 200 χρόνια στην Ιαπωνία. Η παραίτηση οφείλεται στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο αυτοκράτορας ενώ την επόμενη ημέρα θα τον διαδεχθεί ο πρίγκιπας Ναρουχίτο. Ο 59χρονος Ναρουχίτο και η σύζυγός του, η 55χρονη «θλιμμένη» πριγκίπισσα Μασάκο έχουν μόνο ένα παιδί, την 17χρονη πριγκίπισσα Άικο, η οποία δεν θα γίνει ποτέ αυτοκράτειρα, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία για την διαδοχή στην Ιαπωνία, μόνο οι πρίγκιπες έχουν το δικαίωμα να ανέλθουν στον θρόνο.

Έτσι, ο 12χρονος Χισαχίτο, γιος του δεύτερου γιου του αυτοκράτορα, πρίγκιπα Ακισίνο και της πριγκίπισσας Κίκο, είναι ο δεύτερος και τελευταίος διάδοχος καθώς οι δύο αδελφές του δεν έχουν, όπως και η πριγκίπισσα Άικο, δικαίωμα στον θρόνο. Ο Χισαχίτο είναι το μόνο αγόρι που γεννήθηκε στον αυτοκρατορικό οίκο της Ιαπωνίας εδώ και 41 χρόνια.

tok2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης